Blog

10 x Waarom bloggen voor mij de allerleukste hobby is

IMG_9725Anderhalf jaar geleden ben ik begonnen met bloggen. Ik schreef al voor andere bloggers en magazines, maar ik had ook ontzettend veel zin om zelf een fijne plek op het grote web te creëren. Dat ik er zoveel plezier aan zou beleven, daar durfde ik niet eens over te dromen. Alle puzzelstukjes vielen dan ook op de juiste plek toen ik een start maakte. Ik begon als – niet lachen – The Lucky Journalist op blogspot, niet veel later kwam de huidige naam By Dagmar Valerie. Ik vertel je waarom bloggen mijn hart heeft gestolen. 

 ♧ Lef – Ik droomde al langer van een eigen plekje, maar waarom zouden anderen het willen bezoeken? Ben ik wel interessant genoeg? Kan ik wel zoveel schrijven of raakt mijn inspiratieputje dan uitgedroogd? Wat vinden anderen er eigenlijk van? Allemaal vragen die zich als een drempel voor mijn droom opstapelden. Totdat ik besloot de hobbel te nemen. Niet dromen, maar doen. Ik raapte alle moed bij elkaar en ging aan de slag. Deze stap zou mijn leven enorm verrijken…

♧ Vriendinnen & BFF – Het allermooiste cadeau waarvan ik echt niet eens wist dat het kon, is dat ik het liefste vriendinnetje van het universum dankzij het bloggen heb leren kennen. Ik zou niet eens weten wat ik nu zonder Anne zou moeten! Heel cliché, maar waar: ik had nooit gedacht dat er iemand zou zijn die mij (naast mijn lieve vriend) zo goed zou kunnen aanvoelen. BFF klinkt dan een beetje á la Paris Hilton, maar Anne heeft echt een hart van goud en ik hoop dat we op onze honderdste verjaardag samen de site van het bejaardentehuis zullen runnen en rollatorraces organiseren. Ook heb ik onwijs veel lieve en inspirerende lieverds ontmoet waarmee ik dagelijks contact heb en het is echt heel bijzonder om er een vriendinnengroep bij te mogen krijgen dankzij het bloggen. Wie had dat ooit gedacht? Ik in ieder geval écht écht niet. 

♧ Interactie met lieve lezers – Ik word oprecht ontzettend blij van elke comment die ik ontvang. Ik lees dagelijks alle comments en probeer zoveel mogelijk te reageren, het is zo onwerkelijk en mooi om de lieve woorden, tips en inspirerende lessen te lezen. Ik ben echt heel dankbaar dat zoveel powervrouwen mijn blog lezen en dat jullie de moeite nemen de lieve woorden met mij te delen. Dankjewel! Ook vind ik het superleuk om jullie niet alleen online, maar ook offline te spreken. Ik hoop in de toekomst veel meer van jullie te mogen ontmoeten (het BFF event was echt onvergetelijk!)

♧ Inspirerende personen interviewen – Voor mijn blog stap ik regelmatig buiten mijn comfortzone. Ik ga graag voor jullie op stap of maak een sprong door experts te vragen waar ik tegenop kijk zodat hun visie en tips gedeeld worden met jullie. Zo heb ik al ontzettend mooie en inspirerende personen mogen interviewen en wat reageerden jullie hier te gek op! En dan te bedenken dat ik vroeger zo verlegen was dat ik amper de telefoon op durfde te nemen… Tsja, die tijden zijn veranderd! En stiekem heeft het bloggen mij er onwijs bij geholpen, extra bijzonder! 

♧ Verrijkende ervaringen – Als je mij zou vertellen dat ik op een dag naar Milaan zou mogen voor mijn eigen site, dan had ik mijzelf het ziekenhuis in gelachen omdat ik zo dubbelgevouwen zou liggen. En toch werd het in januari werkelijkheid. Ook bezocht ik voor mijn blog Oostende, Antwerpen, Leuven, mocht ik naar events en sjouwde ik mij een kromme rug aan de meest waanzinnige goodiebags. Van winkel openingen tot Fashionweeks; ik voel mij vereerd dat ik er naartoe mag. 

♧ Beter schrijven – Elke dag een artikel publiceren, dat vergt veel discipline. Ook moet je scherp blijven en kritisch naar je teksten durven te kijken. Ik heb gemerkt dat ik door het bloggen echt beter ben gaan schrijven, meer let op mijn woordkeuze en mijn Nederlands naar een hoger niveau is gegaan. Niet alles is perfect, maar bloggen blijft mensenwerk!  Ik leer heel graag, mocht je nog tips hebben dan zijn deze altijd welkom!

Persoonlijke groei – Door te bloggen ben ik als persoon zo positief veranderd, dat ik niet eens weet waar ik moet beginnen. Het grootste verschil is dat ik meer voor mijzelf durf op te komen en ook dat ik meer zelfvertrouwen heb gekregen. Het durven publiceren van mijn artikelen, de interactie met jullie, de comfortzone regelmatig verlaten… Het heeft allemaal bijgedragen aan wie ik nu ben. 

♧ Samenwerkingen – Toen ik begon met bloggen wist ik echt niet dat er bedrijven zouden zijn die geïnteresseerd zijn in mijn blog. Ik vond het schrijven en het maken van foto’s onwijs leuk, de reacties te gek en ik beleefde er superveel plezier aan. Dat mocht in mijn ogen nooit veranderen en gelukkig is dat ook niet gebeurd. Opeens druppelden de eerste mailtjes van bedrijven binnen en ik vond het maar onwerkelijk. Waarom zouden er bedrijven geïnteresseerd zijn? Zou ik het wel goed genoeg doen als ik akkoord zou gaan? Lastig, maar ook onwijs leerzaam. Zo leerde ik heel goed mijn eigen waarde kennen, ik werd steeds beter in het aangeven van mijn grenzen, maar ook in het scheppen van duidelijkheid. Ik besefte toen pas echt: Je bent eigenlijk de hoofdredacteur van je eigen online magazine! 

♧ Tips & tricks voor Fibromyalgie & CVS – Ik ben heel open over mijn beperkingen, omdat ik heel erg dankbaar ben voor het feit wat ik allemaal nog wél kan doen ondanks Fibro & CVS. Het gaat niet altijd even gemakkelijk, het komt ook zeker niet uit de lucht vallen, maar ik leg de focus graag op datgene wat mogelijk is in plaats van te benadrukken wat niet lukt. Door via mijn blog hierover te vertellen, heb ik mijzelf beter kunnen accepteren. Sommige lezeressen van mijn blog ervaren ook vergelijkbare klachten als ik heb. Ik leer zoveel van jullie tips, tricks en ervaringen die jullie met mij delen. Via de comments, tweets en zelfs geweldige mailtjes ontvang ik veel wijsheid waardoor ik sprongen vooruit mag maken. Zou ik het ook te weten komen als ik niet erover zou bloggen? Ik betwijfel het, dankjewel voor jullie hulp en steun!

Een positieve bijdrage – Als je mij zou vragen wat ik heel bijzonder vindt aan het bloggen? Dan zal ik antwoorden dat ik niet kan wennen aan het idee dat ik anderhalf jaar geleden ben begonnen met 1 volger. Dit werden er 10, op een dag juichte ik mijzelf schoor omdat het er 100 waren. De aantallen zijn onwerkelijk, maar daar gaat het uiteindelijk echt niet om. Mijn doel met bloggen was vanaf het begin om een positief verschil te mogen creëren bij iemand en dit zal altijd mijn doel blijven. Samen maken we de wereld een stukje mooier, nietwaar?

Wat vind jij het allerleukste aan bloggen? En waarom ben jij een blog gestart?

Liefs Dagmar
Follow me on
Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.