10 x Waarom bloggen voor mij de allerleukste hobby is

10 x Waarom bloggen voor mij de allerleukste hobby is

IMG_9725Anderhalf jaar geleden ben ik begonnen met bloggen. Ik schreef al voor andere bloggers en magazines, maar ik had ook ontzettend veel zin om zelf een fijne plek op het grote web te creëren. Dat ik er zoveel plezier aan zou beleven, daar durfde ik niet eens over te dromen. Alle puzzelstukjes vielen dan ook op de juiste plek toen ik een start maakte. Ik begon als – niet lachen – The Lucky Journalist op blogspot, niet veel later kwam de huidige naam By Dagmar Valerie. Ik vertel je waarom bloggen mijn hart heeft gestolen. 

 ♧ Lef – Ik droomde al langer van een eigen plekje, maar waarom zouden anderen het willen bezoeken? Ben ik wel interessant genoeg? Kan ik wel zoveel schrijven of raakt mijn inspiratieputje dan uitgedroogd? Wat vinden anderen er eigenlijk van? Allemaal vragen die zich als een drempel voor mijn droom opstapelden. Totdat ik besloot de hobbel te nemen. Niet dromen, maar doen. Ik raapte alle moed bij elkaar en ging aan de slag. Deze stap zou mijn leven enorm verrijken…

♧ Vriendinnen & BFF – Het allermooiste cadeau waarvan ik echt niet eens wist dat het kon, is dat ik het liefste vriendinnetje van het universum dankzij het bloggen heb leren kennen. Ik zou niet eens weten wat ik nu zonder Anne zou moeten! Heel cliché, maar waar: ik had nooit gedacht dat er iemand zou zijn die mij (naast mijn lieve vriend) zo goed zou kunnen aanvoelen. BFF klinkt dan een beetje á la Paris Hilton, maar Anne heeft echt een hart van goud en ik hoop dat we op onze honderdste verjaardag samen de site van het bejaardentehuis zullen runnen en rollatorraces organiseren. Ook heb ik onwijs veel lieve en inspirerende lieverds ontmoet waarmee ik dagelijks contact heb en het is echt heel bijzonder om er een vriendinnengroep bij te mogen krijgen dankzij het bloggen. Wie had dat ooit gedacht? Ik in ieder geval écht écht niet. 

♧ Interactie met lieve lezers – Ik word oprecht ontzettend blij van elke comment die ik ontvang. Ik lees dagelijks alle comments en probeer zoveel mogelijk te reageren, het is zo onwerkelijk en mooi om de lieve woorden, tips en inspirerende lessen te lezen. Ik ben echt heel dankbaar dat zoveel powervrouwen mijn blog lezen en dat jullie de moeite nemen de lieve woorden met mij te delen. Dankjewel! Ook vind ik het superleuk om jullie niet alleen online, maar ook offline te spreken. Ik hoop in de toekomst veel meer van jullie te mogen ontmoeten (het BFF event was echt onvergetelijk!)

♧ Inspirerende personen interviewen – Voor mijn blog stap ik regelmatig buiten mijn comfortzone. Ik ga graag voor jullie op stap of maak een sprong door experts te vragen waar ik tegenop kijk zodat hun visie en tips gedeeld worden met jullie. Zo heb ik al ontzettend mooie en inspirerende personen mogen interviewen en wat reageerden jullie hier te gek op! En dan te bedenken dat ik vroeger zo verlegen was dat ik amper de telefoon op durfde te nemen… Tsja, die tijden zijn veranderd! En stiekem heeft het bloggen mij er onwijs bij geholpen, extra bijzonder! 

♧ Verrijkende ervaringen – Als je mij zou vertellen dat ik op een dag naar Milaan zou mogen voor mijn eigen site, dan had ik mijzelf het ziekenhuis in gelachen omdat ik zo dubbelgevouwen zou liggen. En toch werd het in januari werkelijkheid. Ook bezocht ik voor mijn blog Oostende, Antwerpen, Leuven, mocht ik naar events en sjouwde ik mij een kromme rug aan de meest waanzinnige goodiebags. Van winkel openingen tot Fashionweeks; ik voel mij vereerd dat ik er naartoe mag. 

♧ Beter schrijven – Elke dag een artikel publiceren, dat vergt veel discipline. Ook moet je scherp blijven en kritisch naar je teksten durven te kijken. Ik heb gemerkt dat ik door het bloggen echt beter ben gaan schrijven, meer let op mijn woordkeuze en mijn Nederlands naar een hoger niveau is gegaan. Niet alles is perfect, maar bloggen blijft mensenwerk!  Ik leer heel graag, mocht je nog tips hebben dan zijn deze altijd welkom!

Persoonlijke groei – Door te bloggen ben ik als persoon zo positief veranderd, dat ik niet eens weet waar ik moet beginnen. Het grootste verschil is dat ik meer voor mijzelf durf op te komen en ook dat ik meer zelfvertrouwen heb gekregen. Het durven publiceren van mijn artikelen, de interactie met jullie, de comfortzone regelmatig verlaten… Het heeft allemaal bijgedragen aan wie ik nu ben. 

♧ Samenwerkingen – Toen ik begon met bloggen wist ik echt niet dat er bedrijven zouden zijn die geïnteresseerd zijn in mijn blog. Ik vond het schrijven en het maken van foto’s onwijs leuk, de reacties te gek en ik beleefde er superveel plezier aan. Dat mocht in mijn ogen nooit veranderen en gelukkig is dat ook niet gebeurd. Opeens druppelden de eerste mailtjes van bedrijven binnen en ik vond het maar onwerkelijk. Waarom zouden er bedrijven geïnteresseerd zijn? Zou ik het wel goed genoeg doen als ik akkoord zou gaan? Lastig, maar ook onwijs leerzaam. Zo leerde ik heel goed mijn eigen waarde kennen, ik werd steeds beter in het aangeven van mijn grenzen, maar ook in het scheppen van duidelijkheid. Ik besefte toen pas echt: Je bent eigenlijk de hoofdredacteur van je eigen online magazine! 

♧ Tips & tricks voor Fibromyalgie & CVS – Ik ben heel open over mijn beperkingen, omdat ik heel erg dankbaar ben voor het feit wat ik allemaal nog wél kan doen ondanks Fibro & CVS. Het gaat niet altijd even gemakkelijk, het komt ook zeker niet uit de lucht vallen, maar ik leg de focus graag op datgene wat mogelijk is in plaats van te benadrukken wat niet lukt. Door via mijn blog hierover te vertellen, heb ik mijzelf beter kunnen accepteren. Sommige lezeressen van mijn blog ervaren ook vergelijkbare klachten als ik heb. Ik leer zoveel van jullie tips, tricks en ervaringen die jullie met mij delen. Via de comments, tweets en zelfs geweldige mailtjes ontvang ik veel wijsheid waardoor ik sprongen vooruit mag maken. Zou ik het ook te weten komen als ik niet erover zou bloggen? Ik betwijfel het, dankjewel voor jullie hulp en steun!

Een positieve bijdrage – Als je mij zou vragen wat ik heel bijzonder vindt aan het bloggen? Dan zal ik antwoorden dat ik niet kan wennen aan het idee dat ik anderhalf jaar geleden ben begonnen met 1 volger. Dit werden er 10, op een dag juichte ik mijzelf schoor omdat het er 100 waren. De aantallen zijn onwerkelijk, maar daar gaat het uiteindelijk echt niet om. Mijn doel met bloggen was vanaf het begin om een positief verschil te mogen creëren bij iemand en dit zal altijd mijn doel blijven. Samen maken we de wereld een stukje mooier, nietwaar?

Wat vind jij het allerleukste aan bloggen? En waarom ben jij een blog gestart?

Liefs Dagmar
Follow me on
Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Dit bericht heeft 57 reacties.

 1. Wat een blog de mens allemaal wel niet kan brengen. Ja ik ben er ook elke keer weer verbaasd over. Ik ben begonnen, puur omdat ik het leuk vind om te schrijven, maar ik krijg er zoveel voor terug en dat maakt het alleen maar leuker. Mooi lijstje heb je gemaakt en ook ik heb aan het bloggen een hele toffe BFF overgehouden (en nu je het zo zegt, klinkt inderdaad wel heel Paris Hilton achtig). xxx Lucinda
  lucindainwonderland onlangs geplaatst…Mijn Momentje #2 – Over Comfortzones en Zelfvertrouwen EnzoMy Profile

 2. Manon

  Wat leuk zeg, dat het bloggen je zoveel leuks heeft gebracht! Ik vind bloggen ook echt enorm leuk. Zo fijn om dingen op te kunnen schrijven waar je zelf helemaal enthousiast van wordt. Ik vind het zelf heel leuk, omdat ik over eten e.d. blog, dat ik er zelf zo veel nieuwe dingen door probeer :)
  Manon onlangs geplaatst…Groene pannenkoekjesMy Profile

 3. Celeste

  Zo herkenbaar! Hoewel ik pas net 3 maandjes blog, herken ik nu al de meeste dingen, haha! Vooral de interactie met lezers en het ontmoeten van nieuwe bloggers vind ik bijzonder! En samenwerkingen zijn altijd leuk meegenomen natuurlijk! Leuk artikel, Dagmar! Ook heel leuk om te zien hoeveel het bloggen jou heeft gegeven, liefs!
  Celeste onlangs geplaatst…Inzien hoe ziek je wel niet bentMy Profile

 4. Rosanne

  Ha, ik schreef net bij Anne een comment over elke dag bloggen en dat ik eerder voorstander ben van kwaliteit dan kwantiteit. Ben jij gelijk een uitzondering op de regel, want ik vind dat jij met iedere dag posten ook iedere dag weer kwaliteit levert. Zo knap! Mooie lijst weer!
  Rosanne onlangs geplaatst…Cap Fréhel: de brutale kaap van BretagneMy Profile

 5. Anniek

  Wauw, wat een megalijst, mooi zeg! Veel punten herken ik ook wel. Sinds ik twee jaar geleden begon zijn mijn schrijf- en fotografieskills enorm vooruit gegaan, is mijn blog gegroeid, heb ik allemaal leuke mensen ontmoet en begint het stukje bij beetje wat professioneler te worden! En je leert ook zeker van aanpakken, en doorzettingsvermogen is wel gewenst :) Mooi artikel! Liefs!
  Anniek onlangs geplaatst…Plog / xxl hagelslag, hardlopen & uit etenMy Profile

 6. Marion

  De meeste punten kan ik zeker beamen! Het is ook zoiets moois het bloggen. Ik zou echt niet meer zonder kunnen. Voor mij is het op dit moment echt een uitkomst door mijn angsten. Op deze manier heb ik toch meer contact met anderen, kan ik mijn ervaringen over therapie delen en het allermooiste vind ik toch wel dat er dankzij mij een aantal mensen de stap naar hulp hebben durven zetten. Dat is iets … nee, daar kan niets tegenop! Iedere keer als ik weer zo’n mailtje krijg dan heb ik toch weer de tranen in mijn ogen. Van dankbaarheid hè!
  Marion onlangs geplaatst…Bladieblablog #24My Profile

 7. Sophie

  Wat een leuk artikel! Fijn dat je zoveel lieve mensen al hebt ontmoet. Mijn blog ben ik gestart omdat ik er geen een zoals mijne kon vinden (beetje commercieel maar toch heel persoonlijk((verlies)). Bovendien enorm interessant als “marketing manager in spé”, grapje! Maar wel heel interessant dus.
  Sophie onlangs geplaatst…11 feitjes over mij die jij nog niet wist!My Profile

 8. lonneke

  Wat een mooi artikel meis!
  Ik ben het helemaal eens met alles wat je zegt.
  Ook zo fijn dat je Anne hebt leren kennen, bijzonder eigenlijk!
  Wat is bloggen toch een heerlijke hobby! Ik geniet ook echt enorm van het contact met alle lieve mensen en de persoonlijke groei die je doormaakt.
  Liefs Lonneke
  lonneke onlangs geplaatst…Rimmel Provocalips Kiss Proof Lip ColoursMy Profile

 9. Naomi

  Leuke blogpost! Goed om te weten dat de reacties die wij achterlaten je zoveel doen. Daarom doen wij het ook, je waardering tonen die je verdient. Ik ben mijn blog begonnen om te kijken of het wat voor me is, lang verhaal.. maar ik ben aan het uitzoeken of dit is wat mij gelukkig maakt :)

 10. Saar

  Het leukste vind ik hoe je mensen kan inspireren met de verhalen die je schrijft. Bij mij zijn de aantallen niet zo groot als bij jou, maar de mensen die mij aanspreken en zeggen hoe ik hen inspireer om hun leven anders te leven, dat is goud waard! Al is het er maar eentje!
  Saar onlangs geplaatst…Doelen voor aprilMy Profile

 11. Xaviera

  Wat een mooie punten allemaal, heel fijn om te lezen! Prachtig dat je zo gegroeid bent als persoon dankzij het bloggen. De interactie met andere bloggers vind ik het leukste aan bloggen, er is veel steun, positiviteit en vriendschap (de meeste ken ik nog niet persoonlijk, maar dat vriendschappelijke gevoel is er zeker!) tussen bloggers. Het is ook heel goed voor mij zelfvertrouwen, groei en schrijfstijl!
  Xaviera onlangs geplaatst…Korte updateMy Profile

 12. Danielle

  Wat een mooi artikel! Bloggen brengt echt inderdaad een hele hoop onverwachte maar mooie dingen met zich mee. Zo heb ik veel meer zelfvertrouwen gekregen door mijn blog en durf ik steeds meer van mezelf te laten zien.

  Ook de comments en de lieve persoonlijke mailtjes die ik krijg van mensen zullen denk ik nooit wennen.. Blijft altijd zo bijzonder dat iemand echt de tijd heeft genomen om je site en artikel te bekijken. Ook vind ik het leuk als ik mensen weet te inspireren.. mensen die door mij zijn gaan hardlopen of suikervrij zijn gaan eten dat geeft echt een kick!
  Danielle onlangs geplaatst…Food| Banaan-Chocolade snackMy Profile

 13. Je hebt prachtige dingen mogen ervaren door je blog! Ik had zelf van te voren ook niet verwacht dat er zoveel interactie met medebloggers en bezoekers zou zijn. Ik heb zoveel leuke meiden ontmoet, heel gezellig! En daarnaast zijn samenwerkingen ook echt een heel mooi iets waar ik nooit van had gedacht dat dat bij het bloggen zou ‘horen’. Mijn blog is mijn passie en uitlaatklep :).
  Liset – Beautydagboek onlangs geplaatst…Sothys Illuminating Trio Face & EyesMy Profile

 14. Wat een goed geschreven artikel! Je schrijft echt pakkende teksten en je klinkt als een hele lieve, inspirerende persoon!
  Liefs, Iris

 15. Laura

  Ik ben begonnen met bloggen om van me af te schrijven. We hebben een zoon met lichamelijke beperkingen en hij moest een zware operatie ondergaan. Omdat er veel familie verspreid woont over de wereld, dacht ik dat dit makkelijker zou zijn dan iedereen te mailen.

  Inmiddels is mijn blog aan het groeien. Ik blog dagelijks en niet alleen meer over mijn zoon en zijn beperkingen, maar ook over mijn man die een depressie heeft en zoekt naar werk, over mijn dochter van 5 en de dingen die ze leuk vindt, over boeken, films en het Day zero project.

  Ook ik heb al hele leuke dingen mee gemaakt en ik blog pas dagelijks sinds een half jaartje. Ik ben benaderd door journalisten voor magazines, andere bloggers voor interviews en het allerleukste tot nu toe vind ik dat een lezer Henny Huisman heeft geschreven en me heeft opgegeven voor Surprise Surprise om ons een hart onder de riem te steken. En dat komt volgende week op tv. :-)
  Laura onlangs geplaatst…Geld terug actiesMy Profile

 16. Justine

  Mooi om te lezen! Wat een blog je wel allemaal niet kan brengen he? Het is echt bijzonder dat een hobby zoveel toffe dingen met zich mee brengt. I love it <3
  Justine onlangs geplaatst…Reminder – lente winactieMy Profile

 17. Marloes

  Onwijs leuk om te lezen! Bloggen is de leukste hobby die er is! En nog veel meer dan dat <3 Ga zo door met bloggen mop! X
  Marloes onlangs geplaatst…Mijn Internet A-B-CMy Profile

 18. Evelien

  Wauw Dagmar dat zijn stuk voor stuk hele mooie redenen. Het bloggen heeft je super veel moois opgeleverd en dat gun ik je van harte!
  Evelien onlangs geplaatst…Fivorites of March 2015My Profile

 19. Wat een mooi lijstje! Het bloggen brengt inderdaad een heleboel leuke en bijzondere dingen. Zelf vind ik bloggen ook nog steeds een fijne uitlaatklep.
  Hesteranne onlangs geplaatst…Mijn leeflijstMy Profile

 20. Heel mooi dat je zoveel hebt bijgeleerd en mogen meemaken dankzij je blog! Ik ben ook zo ontzettend blij dat ik de stap gezet heb om te beginnen met bloggen, het is zo’n leuke en verrijkende hobby!
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…Mijn lentewishlist: pastelrozeMy Profile

 21. Anouk

  Heel mooi om te lezen! En ook heel herkenbaar, blijft soms onwerkelijk dat iets kleins zo groot kan worden.
  Anouk onlangs geplaatst…Vijf fav’sMy Profile

 22. Mariëlle

  Ik blog zelf nu pas een jaar maar ik kan me hier echt in vinden. Ik heb al zoveel geleerd in dat jaar en het heeft me echt goed gegaan. Het bloggen maakt me echt gelukkig, ook al kost het veel tijd. Ik verveel me echt nooit meer hihi!
  Mariëlle onlangs geplaatst…How to een tripje plannenMy Profile

 23. Laura

  Een website beginnen is ook een van de beste dingen die ik heb gedaan! Sowieso ook omdat je een heel mooi online portfolio voor jezelf opstart. Tot nu toe heb ik bij sollicitatiegesprekken (stage & werk) altijd mijn blog laten zien. Tot nu toe alleen nog in mijn voordeel gewerkt!

 24. Super mooi lijstje en helemaal waar. Wat we al niet met bloggen kunnen bereiken. Vooral lef, inspireren en beter schrijven kan ik zo beamen. Ook het leren kennen van andere inspirerende mensen is zo’n verrijking voor mijn leven. Ik ben zo blij dat ik die stap gezet heb vorig jaar :)
  Anita | mindjoy onlangs geplaatst…Workshop handlettering PoppyredMy Profile

 25. Sophie

  Wat een heerlijk artikel <3 Bijzonder eigenlijk hoe je zo kunt groeien door je eigen stukje internet. Vooral het eerste 'ben ik wel interessant genoeg?' vond ik heel erg moeilijk. Blijkbaar wel, maar dat is nog steeds stiekem een beetje onwerkelijk haha!
  Sophie onlangs geplaatst…MAC Relentlessly RedMy Profile

 26. Deisy

  Hoe leuk om te lezen dat het bloggen jou zoveel mooie dingen hebt gebracht. Ik moet ook eerlijk zeggen dat jij allemaal mooie dingen doet (voor je blog, maar ook voor je lezers) dus je verdient al die bezoekers dubbel en dwars. Ik vind zelf het mooiste/leukste om bij mezelf (maar ook bij andere bloggers) een bepaalde groei te zien. Ik hou er van als mensen groeien en zichzelf ontwikkelen dus ik vind dat zo mooi om te zien: hun grenzen overgaan en ontdekken dat ze wel iets kunnen dat ze dachten dat niet kon. X
  Deisy onlangs geplaatst…Dit is waarom ik gek ben op mijn vriendMy Profile

 27. Cindy

  Wat een mooi lijstje. Ik herken er veel in, ook het bloggen heeft mij heel veel gegeven, waar ik altijd nog erg dankbaar voor ben!
  Cindy onlangs geplaatst…No Buy maandMy Profile

 28. Esther

  Je bent zo’n oprecht en eerlijk persoon. Ik smikkel elke dag weer van je artikel en je schrijft inderdaad ontzettend goed. Ik zal je eerlijk zeggen dat ik de eerste paar keer heel erg moest wennen aan hoe jij bent. Ik dacht echt je kan niet altijd mooi weer spelen, dat bestaat niet. Maar jij bent gewoon zo ontzettend positief, dat maakt jou een heel bijzonder persoon. Liefs
  Esther onlangs geplaatst…My essentials #springMy Profile

 29. Dita

  Wat mooi om te lezen! Ik ben mijn blog destijds gestart als portfolio voor mn visagie opdrachten. al snel kwam ik er achter dat ik make up wat oppervlakkig begon te vinden en ben ik meer gaan bloggen over andere dingen. Het is nu echt een beauty home en lifestyleblog
  Dita onlangs geplaatst…Lichtpuntjes #13My Profile

 30. Ariane

  Fijn dat je zoveel plezier beleefd aan bloggen. Ik herken mezelf wel in een aantal punten en voor sommige punten ben ik nog niet ervaren genoeg!
  Ik vind dat je een hele leuke blog hebt en je enthousiasme voor een onderwerp kan je heel goed overbrengen (:
  Ariane onlangs geplaatst…#2: Waar zie ik mezelf over 10 jaar?My Profile

 31. Maaike

  Door dit artikel ga ik nog meer van bloggen houden! Ik vind het beste gevoel ooit dat lezers positief reageren op een blogpost. Dat kan echt mijn dag maken <3

 32. Livia

  Woah, echt fijn om te lezen dat het zo goed met je gaat. Heel mooi geschreven, je geluk straalt er van af! Ik hoop dat er in de toekomst nog heel veel goeds in de sterren staat. xo
  Livia onlangs geplaatst…New In | Casio Watch & BagMy Profile

 33. Vivian

  Wat mooi om te lezen! Ik kan me er ook helemaal in vinden: vooral op het gebied van persoonlijke groei en lef heb ik heel veel over mezelf geleerd en uitgeprobeerd dankzij het bloggen, ik zou ook echt niet meer zonder willen of kunnen!
  Vivian onlangs geplaatst…Lesgeven buiten de lijntjes: leren vs. leven?My Profile

 34. Maaike

  Wat een superleuk lijstje! Ik denk dat je ook echt heel trots kunt zijn op wat je in 1,5 allemaal al hebt bereikt. Zonder jouw blog zou de wereld toch een stukje negatiever zijn!
  Veel dingen zijn ook wel herkenbaar voor mij; lef, nieuwe vriendinnen, persoonlijke groei, toffe ervaringen… Ik weet niet zo goed hoe ik het moet verwoorden, maar bloggen heeft mijn wereld zoveel groter gemaakt of zo. Ik ben zo ontzettend blij dat ik ermee ben begonnen! :) (en ook dat jij ooit bent begonnen, haha)
  Maaike onlangs geplaatst…Perfectionisme: een goede of slechte eigenschap?My Profile

 35. Mooi om te lezen welke positieve dingen het jou gebracht hebben. Zelf ben ik in 1e instantie gestart doordat ik thuis kwam te zitten doordat ik geen vast contract kreeg. Ik wilde mezelf uitdagen en kijken hoever ik het kan brengen met een persoonlijke blog. Zouden er dan echt mensen geïnteresseerd zijn in wat ik denk/voel en meemaak? Ik kan op deze manier lekker alles van me af typen en andere bloggers ontmoeten met dezelfde interesses/passie. Liefs,
  Mieke van der Sande onlangs geplaatst…Tot zo & Tot straks! Wanneer ben je er dan?My Profile

 36. Denise

  Super fijn lijstje om te lezen. Ik vond het ook super tof dat ik je heb ontmoet! En ik vind het zo mooi om te lezen hoe goed Anne en jij bevriend zijn geraakt. Ik vind het heerlijk om alles wat ik leuk of belangrijk vind te delen met mijn lezers. Ik voel me altijd een stuk beter als ik merk dat mensen wat aan mijn artikelen hebben gehad <3
  Denise onlangs geplaatst…Mijn opleiding: TheaterMy Profile

 37. Femke

  Ik ben ook blij dat jij bent begonnen met bloggen, hihi. Want hierdoor inspireer je zoveel mensen- inclusief mijzelf!! Echt, ga zo door! <3

 38. wendy

  Ik word altijd zo happy van succes verhalen he! Ik vind het ook verassend hoeveel ik van bloggen leer! Echt leuk!
  wendy onlangs geplaatst…FRIYAYMy Profile

 39. Wat een leuke post! Je ziet echt dat je eraan plezier hebt :) Het allerleukste aan bloggen is het feit dat je je eigen plekje op het internet hebt waar je iets over jezelf kwijt kan. Het is een soort van uitlaatklep/online dagboek voor jezelf waar je altijd, 24/24 terecht kunt. Ik ben beginnen bloggen omdat ik al een tijdje zo’n uitlaatklep nodig had. Sinds ik gestopt was met studeren en verhuisd was naar het buitenland, had ik het gevoel alsof ik niets meer om handen had. Ik heb er lang mee gewacht en lang over getwijfeld, maar ben uiteindelijk eind januari toch mee begonnen. En ik voel mij er een stuk beter door. Het helpt mij door moeilijke momenten en ik heb er houvast aan. Liefs! x
  Simovic-Vuceljic Natasa onlangs geplaatst…Het is rokjestijd!My Profile

 40. Alexandra

  Heel mooi lijstje! Wat ik zo leuk vind aan bloggen is veel te veel om in een reactie op te noemen hahahaha ;)

  xx
  Alexandra onlangs geplaatst…Outfit | LOL!My Profile

 41. Ina

  Mooi lijstje. ik denk dat elke blogger dingen uit dit lijstje herkend, superleuk dat je er vriendinnen door gevonden hebt!
  Ina onlangs geplaatst…Sims 4 aan het werkMy Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge