Blog

5 X Tips voor een stralende huid

20170731_174559Als jonge moeder heb je het er maar druk mee. Je vliegt van hot naar her om alles in goede banen te leiden en probeert zo goed mogelijk alle ballen hoog te houden. Even lekker spelen met de kleine, het huishouden doen, met vrienden en familie zijn, werken, onderweg met je kindje, sporten en boodschapjes doen; de dagen zijn goedgevuld! Het is flink aanpoten en intensief, dat kan elke moeder beamen hoe makkelijk je kindje ook is. Rust en ruimte voor jezelf is eigenlijk het eerste wat er bij inschiet, althans zo ervaar ik het. Ik zet mijzelf al snel op de laatste plaats en vind het belangrijk dat het goed gaat met de kleine en mijn man. Al die activiteiten én deze instelling hebben consequenties, dit is onder andere zichtbaar op mijn huid. Voor jezelf zorgen is extra belangrijk in deze tijd. En hoe fijn is het om toch stralend voor de dag te komen? Een verzorgde huid vormt de basis. Deze tips zorgen voor een stralende huid voor jou!

1. Een goede basis is het halve werk – Nachtrust is belangrijk, niet alleen je huid kan dan herstellen maar je hele lichaam heeft er baat bij. Ook mentaal kom je tot rust en is het fijn om even te kunnen ontspannen. Als kersverse ouders hebben wij geluk: Lucas slaapt al sinds hij drie maanden oud is lekker door waardoor ook wij aan onze nachtrust toekomen. Ik ga bewust eerder naar bed, omdat de dagen goedgevuld zijn en ik extra energie goed kan gebruiken. En een middagdutje is ook geen straf! Wanneer de kleine overdag slaapt, kan je natuurlijk als een speer allemaal praktische dingen gaan regelen of je kunt kiezen voor jezelf en even meeslapen. Ik koos de laatste tijd steeds vaker om – wanneer ik niet werk – ook een middagdutje te doen en daar knapt een mens goed van op!

2. Drink voldoende – Of je nu een waterliefhebber bent of sneller naar een sapje grijpt: 1 á 2 liter per dag drinken is een must zodat je lichaam lekker door kan spoelen. Vocht is ontzettend belangrijk en wordt nog regelmatig onderschat. Drink daarom voldoende, dit is gelijk zichtbaar op de huid. Door bovendien gezond te eten voed je je lichaam in plaats van het slechts te vullen.

3. Reinigen – Dit puntje schiet er iets te vaak bij in voor mij, als ik in de avond mijn bed zie dan trek ik mijn laatste sprintje om erin te springen. En dat ik dan nog mijn make-up eraf moet halen, voelt echt als een afknapper. Maar het is belangrijk dat je je gezicht altijd goed reinigt, zowel in de avond als in de ochtend. Juist ’s avonds is een must, omdat je zo letterlijk even alles van de dag eraf spoelt. Mijn routine? Even een plens water in m’n gezicht, vervolgens een fijne peeling van Vichy die de dode huidcellen verwijdert en zorgt voor een gladde, gelijkmatige teint en zachte huid (een nachtpeeling verbetert de huidkwaliteit bij het ontwaken) en daarna een fijne crème die goed hydrateert zodat de huid kan herstellen na de intensieve dag. Ik gebruik de producten van Vichy sinds kort en daar ben ik erg over te spreken. Als zelfs Jord opmerkt dat mijn huid er rustiger uitziet, dan is dat de ultieme bevestiging dat het effect zichtbaar is toch? Deze avondroutine vormt tegelijkertijd even een heerlijk me-time moment.

4. Verzorging – Gebruik de juiste crème om jouw huid te beschermen en te verzorgen. Een crème is een persoonlijke keuze, omdat elke huid anders voelt en iedereen andere wensen heeft waaraan een crème moet voldoen. Zo vind ik het fijn om de dag te beginnen met een speciale oog crème en dagcrème met SPF om mijn huid tegelijkertijd te beschermen. In de avond vind ik het prettig om een nachtcrème te gebruiken, al moet deze wel snel intrekken en niet als een ‘laag’ op mijn huid voelen. Gelijk voeden en ontspannen, om de dag met dit verwenmomentje voor mijzelf af te sluiten.

5. Ontspanning – Deze laatste tip klinkt makkelijk, maar kan in de praktijk nog behoorlijk ingewikkeld uitpakken. Want hoe ontspan je nu echt? Probeer stressvolle situaties te vermijden, plan genoeg me-time in en zorg voor voldoende fun momenten. Plezier is het codewoord, enjoy!

Kom voortaan extra stralend voor de dag, zorg goed voor jezelf en neem de tijd om bovenstaande tips toe te passen. Wat is jouw ultieme tip voor een stralende huid?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.