Blog

Ik draag steeds minder make-up

make-up dagmar valerie

Elke dag droeg ik make-up, had ik nagellak op en rook ik naar de nieuwste parfum. Daar heb ik geen behoefte meer aan. Ik draag steeds minder make-up en dat voelt eigenlijk erg goed! Deze ommezwaai gebeurde niet van de ene dag op de andere dag, maar ging geleidelijk. Ik voel mij er prettig bij en vertel je graag waarom ik steeds minder make-up draag.

Mijn lichaam voeden in plaats van vullen

Laat ik beginnen met het feit dat ik nu meer tijd en ruimte neem om goed voor mijzelf te zorgen, ik sta hoger op mijn prioriteitenlijstje waardoor ik er ook beter voor anderen kan zijn. Goed voor jezelf zorgen begint in mijn ogen bij jezelf voeden in plaats van vullen, van binnen én van buiten. We krijgen dagelijks ongelooflijk veel prikkels en informatie binnen, we hebben mogelijkheden in overvloed om de dagen te vullen en dat voelt intens. Door niet meer klakkeloos te vullen, maar te voeden (handelen naar wat goed is voor jou) voel ik mij veel energieker en zit ik lekkerder in mijn vel. Ik ben sterker en heb meer vertrouwen in de krachten waarover ik beschik. Ik ben goed genoeg en mag er zijn! Waarom zou ik mijzelf dan elke dag moeten bedekken met een laagje make-up? Ik vind het mooi wanneer make-up de sterke kanten accentueert, maar het voelt voor mij niet langer nodig om dit dagelijks in te zetten.

Goede verzorging gebruiken in plaats van veel make-up

Belangrijker vind ik tegenwoordig het gebruiken van de juiste verzorging. Daar wil ik de komende tijd meer aandacht aan besteden, want ook dat heeft te maken met jezelf deze tijd, aandacht en voeding gunnen. Doordat ik minder make-up draag, is mijn huid veel rustiger geworden en ben ik en anderen er weer aan gewend geraakt om mijzelf op deze natuurlijke manier te zien. Voor een feestje of gezellige gelegenheid draag ik overigens nog graag mascara, doe ik wat blush op en een kleurtje op de lippen. Dat maakt de look helemaal af en voelt op die momenten extra feestelijk!

Beter voor mijzelf en het milieu

Ik ontdekte dat het dragen van minder make-up al snel een positieve werking had op mijn huid. Het begon meer te stralen en voelde soepeler aan. Bijzonder dat het effect zo snel zichtbaar werd eigenlijk. Het vormde de bevestiging dat ik make-up minder nodig had dan ik in eerste instantie dacht. Ook droeg ik altijd nagellak, het was de standaard voor mij geworden om wekelijks een ander tintje op te doen. Op een dag kwam ik de kamer binnen en rook ik nog steeds de geur van de lak. Het was zo’n chemische lucht dat er bij mij een knop omging. Ik maakte iemand erg blij met mijn nagellakverzameling en draag alleen op bijzondere gelegenheden een mooie kleur die goed voelt. Het is niet zo dat ik helemaal niets meer gebruik aan producten, maar ik ben wel veel minder gaan gebruiken en dragen.  Daardoor heb ik er ook voor gekozen om minder betaalbare en budgetmerken te shoppen, maar te kiezen voor luxere producten die beter zijn voor mijn lichaam en de natuur. Nog steeds kom ik dan goedkoper uit, omdat ik niet zoveel make-up meer nodig heb.

De komende periode wil ik mij graag meer verdiepen in verzorgingsproducten en ik hoop dat je het leuk vond om te lezen waarom ik minder make-up ben gaan dragen. Het voelt beter voor mij, maar dat neemt niet weg dat ik het geweldig vind als iemand mooi op kan maken en graag make-up draagt. Ook vind ik het erg leuk om nog steeds make-up te dragen, maar heb ik er simpelweg geen behoefte meer aan om het dagelijks op te hebben. Van die rustdagen knapt mijn huid goed op en ik word blij van dit effect.

Draag jij vaak make-up? En kies je voor betaalbare producten of liever een luxere variant?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.