Blog

Happy feet – Makkelijke tips voor verzorgde voeten

Etos_voetverzorging
Wist je dat een gemiddelde volwassene per jaar wel tweeënhalf miljoen stappen zet? Je vraagt (onbewust) véél van jouw voeten – ook al zie je deze amper door de sokken en schoenen – en daarom kunnen ze vast en zeker een ontspannende en verzorgende pedicure gebruiken! Maar hoe leuk is het om thuis zelf aan de slag te gaan om happy feet te creëren?  Het hoeft bovendien niet zo duur te zijn. Het is niet ingewikkeld om je voeten te verwennen én ondertussen kan je volop genieten van me-time. Ik deel met jou een stappenplan vol makkelijke tips voor verzorgde voeten. Lees je mee? 

Benodigdheden
Als je je afvraagt hoe je moet beginnen, dan raad ik je aan om eerst de benodigde spulletjes in huis te halen om met dit stappenplan aan de slag te gaan. Verzorgde voeten komen eenmaal niet uit de lucht vallen! Het is heel persoonlijk wat je als prettig ervaart en hoe jij graag je voeten zou willen verzorgen, maar zorg dat je comfortabel zit en dat je omringd wordt door de volgende items: een warm voetenbadje, een handdoek, een eeltrasp of voetenvijl, nagelvijl en/of nagelknipper, een voetenbruistablet, voetenscrub, voedende creme en nagellak.

☆ Verwijder restjes nagellak – Laten we beginnen bij het begin door de nagellakrestjes te verwijderen die nog op je nagels zat. Eerlijk is eerlijk, de voeten zien we regelmatig over het hoofd wat betreft de verzorging. Tijd om het oude lakje daarom snel te verwijderen en ons te focussen op het nu.

Weg met de eeltlaag – Doordat je je voeten zoveel belast, kan er een eeltlaag ontstaan op je voeten. Dat is helemaal niet erg of storend, maar je kunt je voeten extra verzorging bieden door deze dode huid te verwijderen door langzaam en voorzichtig langs je voet te schaven met een eeltschaaf of eeltvijl. Ook is schuren een optie, maar zorg dat je voeten droog zijn en doe voorzichtig. Focuspunten kunnen de hakken en de bal van je voet zijn.

Ontspannen voetenbadje – Vul een voetenbadje met handwarm water en leg hierin een bruistablet. Ik gebruik hiervoor de Etos bruistabletten, deze zijn betaalbaar en hebben een verfrissende en ontspannende werking. Bovendien reinigt het grondig de huid. Ga op een gemakkelijke stoel zitten en baad de voeten gedurende 10 tot 15 minuten en geniet van een heerlijk en ontspannen moment!

Nagelverzorging – Het is tijd om de voeten goed af te drogen (vergeet de ruimte tussen je tenen niet!) en de nagels bij te werken. Knip de nagels bij en maak de puntjes minder scherp middels de vijl.

Masseren – Hoe fijn is het om even echt de tijd te nemen om daadwerkelijk te ontspannen? Etos Scrubcrème voor voeten is een effectieve peeling. De scrubcrème bevat scrubdeeltjes met vitamine E, laat zich soepel uitwrijven en is geschikt om de voeten lekker lang mee te masseren. Tip: 1 x per week is het aan te raden om de scrubcrème in te masseren op een vochtige huid en af te spoelen met lauw water, zoals bij dit fijne stappenplan.  Wees niet bang om wat meer kracht te zetten als je je voeten masseert, zo bevorder je de doorbloeding en kan je alle stress loslaten. Enjoy! 

Tijd voor extra voeding – Eelt is een verdikking van de hoornlaag. Vaak is deze geel of ietwat glazig, soms zelfs bruin. De verdikking ontstaat wanneer er veel druk op een bepaald gedeelte van de huid staat of er wrijving plaatsvindt. Loop je te lang door met droge voeten, dan kun je allerlei andere voetproblemen krijgen. Een droge huid houdt te veel dode huidcellen vast, waardoor deze hard en ruw wordt. Drogen je voeten nog verder uit, dan kunnen er pijnlijke kloven en dikke plekken met eelt ontstaan. Vaak op de hiel en de bal van de voet. Ik maak daarom graag gebruik van de Etos Voetverzorging voedende crème: deze trekt snel in, ruikt verfrissend en heeft een voedende werking.


Happy feet Om het feest compleet te maken, is het ontzettend leuk om je voeten te voorzien van een vrolijk kleurtje. Pak je favoriete nagellak erbij (in mijn geval absoluut een lakje van OPI) en maak van je tenen een gezellig geheel door de nagels te verwennen met een mooie tint. Voor welke kleur ga jij?

Heb jij al een keer zelf je voeten verwend met dit fijne stappenplan?

Liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.