Blog

Hoe groen ben jij?

IMG_8715 (1)Een steentje bijdragen om de wereld ook voor volgende generaties leefbaar te houden, deze levensstijl staat (gelukkig!) steeds vaker centraal. Biologische en organische producten worden steeds populairder. Dat zie je bijvoorbeeld terug in de stijging van bio-producten die je nu in de supermarkt kunt kopen. Steeds meer mensen gaan over op duurzaam voedsel, maar ook met cosmetica en fashion kun je de natuur een handje helpen. Benieuwd hoe? Lees dan snel verder!

Dr. Hauschka en duurzaamheid
Ik ben erg tevreden over de fijne werking van de producten van Dr. Hauschka en dat is nog zachtjes uitgedrukt, de producten maken mij keer op keer gelukkig wanneer ik het gebruik. Maar ik vind het ook heel fijn om te weten dat duurzaamheid centraal staat bij dit mooie merk. Zo zijn de grondstoffen voor de producten bijna uitsluitend afkomstig van gecontroleerde biologisch-dynamische teelt, percelen uit de vrije natuur of van Fair Trade projecten. Volgens Dr. Hauschka moet de aarde worden beschouwd als een complex organisme, waarin diverse kringlopen door elkaar heen lopen en een systeem vormen. Dit systeem kan echter alleen voort blijven bestaan, wanneer de mens hier verantwoord mee omgaat.

Naoki.nl
Ben je benieuwd naar wat voor producten dierproefvrij en natuurlijk zijn en dus beter voor jou en de omgeving? Bekijk dan zeker de blog Naoki van Sophie, zij schrijft over natuurlijke cosmetica, eerlijke producten en deelt recepten en tips voor een mooier en gezonder leven. Haar blog werkt verslavend en haar artikelen zijn te gek, ik geniet er volop van!

De Groene Meisjes
Ken je De Groene Meisjes al? Op hun blog tonen Merel & Jamie op geweldige wijze hoe je op een leuke en hippe manier je leven een beetje groener kan maken. Heel inspirerend, leerzaam en toegankelijk geschreven. Zo wordt groen nog onze favoriete kleur!

Organische merken
Er zijn enkele merken waarbij het organische en respect voor de natuur centraal staan. Denk bijvoorbeeld aan LUSH en The Body Shop, beiden dierproefvrij. En gelukkig kunnen ook Rituals, Sleek en Batiste aan dit rijtje worden toegevoegd. LUSH en The Body Shop hebben in de grote steden zelfs eigen winkels, waarbij je van alles kunt kopen in grappige vormen, zoals een zeep met honinggeur genaamd ‘Honey, I washed the kids’ of crème met de naam ‘Dream Cream’.Juist vanwege die grappige namen en frisse kleuren is het leuk om het weg te geven in bijvoorbeeld een themapakket. Ga je voor de zeeblauwe Seanik? Maak er dan een blauw pakket van. Doe er een klein turquoise  handdoekje bij, een felblauwe Galaxy Tab 4 8.0 case  of Samsung Galaxy TAB Pro 10.1 hoes, een flesje bronwater (dat is ook natuurlijk!) en kaarsjes in dezelfde kleur. Zeker weten dat de ontvanger het heel gaaf vindt! Doe daar nog een duurzame iPad 4 cover bij, bijvoorbeeld van hout gemaakt, en je bent compleet bio!

O My Bag 
Even geen cosmetica, maar wel fair trade fashion! Want ken jij het merk O My Bag al? Ik vind het een geweldig merk, dankzij de keuzes die zij maken (naast het feit dat de ene tas nog mooier is dan de andere, het assortiment is prachtig!). O My Bag gelooft dat de keuzes die wij maken als consument de wereld kunnen veranderen. We kunnen een wereldwijde vraag naar producten creëren, gemaakt met respect voor het milieu en eerlijkere handel. Het laat de consument zien dat er een ding beter is dan de perfecte leren tas: de perfecte leren tas met een goed verhaal achter het merk.

(Mini) Moestuin
Hoe leuk is het hebben van een eigen moestuin? Hoe groot of klein deze ook is, want ik verbouw mijn eigen groentes op dit moment in de vensterbank, het is ongelooflijk leuk om je eigen producten te kunnen consumeren. Bijkomend voordeel? Je weet precies waar het vandaan komt! Ik heb momenteel eigen tomaatjes, worteltjes, munt, pompoenen en tuinkers: superleuk om deze te zien groeien én om van het eindresultaat te kunnen genieten.

Het kost in het begin even moeite, tijd en energie om je te verdiepen in de merken en in deze levensstijl. Het is ook niet gemakkelijk, aangezien er zóveel om uit te kiezen valt. Maar samen kunnen we de wereld mooier en beter maken voor onszelf én anderen. We kunnen nog zoveel willen, het moet wel leefbaar blijven en door te letten op de merken en producten die je dagelijks inzet kan je echt een verschil maken. Ook ik vind het lastig om hierop te letten, maar ik hoop er elke dag een beetje meer over te kunnen leren en het toe te passen.

Gebruik jij natuurlijke cosmetica en ‘eerlijke’ producten? Of zou je dit meer willen doen?

Liefs Dagmar
Follow me on
Facebook / Bloglovin / Twitter / Instagram / Youtube

                                                                                                                                                                   

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.