Zwangerschap

Zwanger week 39 – De laatste loodjes en stilte voor de storm

babykamerweek39
Nog zeven dagen tot de uitgerekende datum! Nu is de kleine echt heel dichtbij, zo bijzonder om in deze fase te zitten en te kijken wat de dag ons gaat brengen. Het voelt dubbel om enerzijds te wachten en uit te kijken naar zijn komst en anderzijds nog even de rust te pakken die er is voordat we in een heel nieuw avontuur belanden. En zeker voor iemand die een echte planner is, valt deze tijd niet mee. Toch kan ik nu al beamen dat deze zwangerschap mij heeft veranderd. Zo gaat bijvoorbeeld het loslaten mij steeds beter af, ik ben ons mannetje nu al erg dankbaar voor deze levenslessen… Maar stiekem zou ik het ook niet erg vinden als hij gauw bij ons is, want we kunnen niet wachten om hem te ontmoeten en samen als gezin verder door het leven te gaan. Je bent zo welkom!

Zwanger week 39
Deze week verliep erg voorspoedig: ik had meer energie, sliep iets beter, kwam echt tot rust en voelde mij erg opgewekt. Ik had vooral veel zin in wat komen gaat en dat heb ik nu nog steeds. Waar ik voorheen tijdens mijn verlof nog zat te balanceren tussen de duizend gedachtes die door mijn hoofd spookten, vinkjes zetten op mijn to-do-lijstje en toch nog even doorzetten had ik nu de relaxte-modus volledig gevonden en vond ik het allemaal vooral erg fijn. Al keek ik ook heel erg uit naar de gezellige momenten met anderen, ook op mijzelf voelde ik mij steeds prettiger en merkte ik dat ik daadwerkelijk tot rust was gekomen. Ik ‘moest’ niks meer, alles wat lukte was winst en ik accepteerde volledig de hoogzwangere fase. En dat mag ook wel met 39 weken, dat werd tijd haha. Ook met de verloskundige had ik weer een fijne controle en een goed gesprek, het is afwachten hoe het nu verloopt en of we volgende week halen. De kleine is goed ingedaald, de voorweeën en harde buiken komen regelmatig om het hoekje kijken, maar het zet nog allemaal niet door. En tot die tijd is het dus even kijken wat de dag ons gaat brengen en rommel ik lekker wat aan en neem ik de nodige rust tussendoor. Eindelijk in balans!

Schrijven, lezen en gezelligheid
Afgelopen week heb ik lekker kunnen schrijven en dat vond ik heerlijk om te doen. Er staan enkele artikelen klaar die de komende tijd online zullen komen en ik vind het geweldig om alle lieve reacties te mogen lezen, dankjewel daarvoor! Ook heb ik veel kunnen lezen en ben ik o.a. begonnen in het indrukwekkende boek Judas. Ongelooflijk, wat was Holleeder toch een manipulator! Elke bladzijde vind ik huiveringwekkend op zijn eigen manier. En ondertussen ben ik ook in het vierde deel van Harry Potter begonnen (de Vuurbeker) voor de luchtige afwisseling, superfijn om te doen. Afgelopen week heb ik met Jord nog wat puntjes op de i gezet voor het geboortekaartje, de vluchtkoffer, de babykamer en het huis. Voelde erg goed om te doen nu we er toch nog tijd voor bleken te hebben. En het was ontzettend gezellig met lieve mensen om ons heen. We herontdekten het spel ‘regenwormen’ en ik werd regelmatig ingemaakt, maar Jord heeft nu ook het bordspel Catan gekregen en dit spel is nu al gebombardeerd tot een favoriet. De komende week wordt een feestweek, want Jord is jarig en dat vieren we enkele avonden achterelkaar met familie en vrienden die bij ons komen eten. Ik kan nu al niet wachten om iedereen weer te zien en ik geniet ontzettend van dit leuke vooruitzicht.

Kortom: toch nog een nieuwe update van week 39 en wie weet volgende week ook nog van week 40! Wij wachten rustig af en laten ons verrassen door de kleine. Een heerlijk gedachte dat het moment bijna is aangebroken dat we hem in onze armen kunnen houden en mocht het nog iets langer duren dan genieten we nog even van de stilte voor de (lichtpuntjes)storm en de vrolijke bewegingen in mijn buik.

Heb jij een fijne week achter de rug? En gezellige momenten in het vooruitzicht?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube
P.s. de vrolijke mijlpaalblokken die ik bij de foto heb gebruikt, zijn afkomstig van de webshop Hipenhout.nl

Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk

10 Comments

 • Reply Romy

  Zo ontzettend spannend allemaal! Wat fijn dat je een heerlijke week met een positieve controle hebt gehad en ook nog wat leuke dingen hebt kunnen doen, zoals lezen. Zet hem op nog even met de laatste loodjes :)
  Romy onlangs geplaatst…Teleurstelling: hoe probeer ik daarmee om te gaan?My Profile

  november 28, 2016 at 6:08 am
 • Reply Malou

  Spannend zeg, ik hoop dat hij snel komt!
  Malou onlangs geplaatst…Dagboekje #184; nog steeds verkouden en SinterklaasinkopenMy Profile

  november 28, 2016 at 7:30 am
 • Reply Joyce

  Spannend dagmar! Ik ben benieuwd of je volgende week haalt <3
  Joyce onlangs geplaatst…Moments of Joy – Mini vakantie ! My Profile

  november 28, 2016 at 7:33 am
 • Reply Loes Johanna

  Wat spannend, ik ben benieuwd hoe de update van volgende week eruit zal gaan zien!
  Loes Johanna onlangs geplaatst…Weekend Plog 6: bar tafel en gezellige avondenMy Profile

  november 28, 2016 at 10:09 am
 • Reply Marleen

  Wat spannend allemaal! Geniet nog even van de laatste loodjes!
  Marleen onlangs geplaatst…Voor altijd… gezien – Marie ForceMy Profile

  november 28, 2016 at 11:41 am
 • Reply Lieke - Life As Lieke

  Ooh zo spannend! Fijn om te lezen dat de week voorspoedig verliep! Zet m` op met de laatste loodjes! Ik ben heel benieuwd! :)
  Lieke – Life As Lieke onlangs geplaatst…Hobby’sMy Profile

  november 28, 2016 at 11:43 am
 • Reply Inge

  Wat spannend zeg! Fijn om te horen dat alles goed gaat. Geniet lekker van je rust, want na de bevalling zal het wel een (leuke!) rollercoaster worden! :-)
  Inge onlangs geplaatst…DIY | De Goedgemutste Breicampagne 2016My Profile

  november 28, 2016 at 12:30 pm
 • Reply Bregje

  Oooh zo spannend!! Fijn dat je je goed voelt! Geniet nog van de gezellige avonden! ❤
  Bregje onlangs geplaatst…Vijf trips die ik in 2017 wil makenMy Profile

  november 29, 2016 at 5:11 pm
 • Reply Nicole

  Wat fijn dat je toch nog kunt genieten en de rust kan pakken nu.
  Nicole onlangs geplaatst…20 typische vrouwen dingenMy Profile

  november 30, 2016 at 6:04 am
 • Reply Dionne

  Wat fijn dat je je rust gevonden hebt. Nu kan het echt elk moment gebeuren. Zo spannend en leuk!
  Dionne onlangs geplaatst…Citytrip Praag | Kiekjes van 48 uur in deze stadMy Profile

  november 30, 2016 at 9:01 am
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Close
  Lees vorig bericht:
  Interieur – Beestenboel in huis en kleine aanpassingen

  We wonen inmiddels anderhalf jaar in ons huis en het leek ons leuk om wat kleine aanpassingen door te voeren....

  Sluiten