Lucas is een half jaar oud – Mijlpalen en tranen van geluk

liefdesLucas is vandaag precies een half jaar oud. Op 6 december maakte hij ons tot zijn trotse papa en mama die sinds die dag vol bewondering en liefde van zijn aanwezigheid genieten. Wij kunnen ons geen leven meer zonder hem voorstellen, terwijl zijn geboorte als de dag van gisteren voelt. Wat zijn we prachtige mijlpalen, herinneringen en ervaringen rijker sinds zijn komst. Lucas maakt ons leven compleet en we danken nog elke dag dat hij bij ons is.

Zijn geboortedag was de allermooiste, heftigste en meest intense dag die wij ooit hebben beleefd. Maar wisten we dat we ons zo rijk, liefdevol en compleet zouden voelen dankzij Lucas? Ja en nee. We konden echt niet wachten totdat Lucas bij ons zou zijn, we hem mochten leren kennen, we alles eraan zouden doen om hem gelukkig te maken en wat verheugden we ons erop dat we eindelijk samen zouden zijn. Maar we konden ons aan de andere kant echt geen voorstelling maken hoe wij zouden zijn in de rol van ouders, hoe Lucas op ons en onze omgeving zou reageren, überhaupt hoe je een baby gelukkig kunt maken en moet verzorgen… Nee, wij hadden totaal geen ervaring en een half jaar later zijn we véél luiertjes, badjes, hapjes, eerste lachjes, wandelingen en knuffeltjes verder. We hebben prachtige mentale en lichamelijke reizen gemaakt qua ontwikkelingen en sprongen die we met elkaar voorwaarts mochten maken. Maar we hebben ook letterlijke reizen gemaakt, naar Wroclaw en Kraków (Polen, om familie te bezoeken), naar Limburg en Texel en binnenkort genieten we met elkaar van vakanties naar Luxemburg, Spanje en Dubai. Wat een feest om dat als gezin te mogen ondernemen!

Lucas is zes maanden bij ons, een half jaar waarin wij onze onvoorwaardelijke liefde elk moment hebben geprobeerd naar hem over te brengen. Ook in de toekomstige maanden en jaren van zijn leven zullen wij dit altijd blijven doen, want we houden oneindig veel van onze blonde schat met zijn nieuwsgierige pretoogjes en gulle (tandjesloze) lach. Zijn vrolijke beentjes zwiepen lekker ongecoördineerd in het rond en sinds afgelopen week heeft hij het omdraaien flink te pakken. Het gaat zelfs zo goed dat hij zichzelf van het speelkleed af weet te bewegen en daar heeft hij flinke schik in. Zeker als Poes een beetje in de buurt ligt, dan probeert hij zichtbaar naar haar toe te bewegen en dat lukt hem in een relatief korte tijd steeds beter. Oeps! Goed opletten dus, maar wat heerlijk om hem zo te zien ontwikkelen. Dat we trots zijn, schuiven we niet onder stoelen of banken want elke mijlpaal is er eentje om te vieren. Het is zo bijzonder om zijn groei van dichtbij te mogen ervaren! Ook merken we dat hij erg goed oplet wat wij doen en het dan probeert te kopiëren, echt leuk om op te merken. Bovendien gaat het eten ook erg goed, hij is dol op de verschillende hapjes die we voor hem klaarmaken en wil heel graag meer en meer. Het is echt een feestje met Lucas in ons leven, maar toch moet ik vandaag even slikken.

Zes maanden geleden wisten we nog niet eens hoe je een baby vast moet houden, laat staan ervoor zorgen, nu kunnen we ons geen voorstelling maken hoe we dat niét konden weten. Het ouderschap blijft ons elke dag op een positieve manier verrassen, omdat het elke dag nog mooier wordt met Lucas nu de interactie en band zoveel intenser wordt. We waren al dolverliefd op onze zoon, maar die liefde blijft elke dag toenemen en groeien. Dit neemt niet weg dat het afgelopen half jaar de meest intense was van mijn leven, maar het was alle energie en kracht echt meer dan waard. We zijn dankbaar dat Lucas in ons leven is. Op zijn geboortekaartje stond al dat hij ons lichtpuntje is, want dit hebben wij zo ervaren tijdens de zwangerschap. Sinds zijn geboorte kunnen we het alleen maar bevestigen: het leven is zoveel mooier, lichter, liefdevoller, intenser en vol vreugde met hem.

Een jaar geleden – tijdens onze bruiloft – kondigden we zijn komst aan met deze speciale foto die Elsa van ons maakte. De witte Converse gympjes kan hij inmiddels aan en Lucas maakt ons gezin compleet zoals je op de foto bij dit artikel ziet. Trots en blij genoten we van zijn eerste half jaar, maar oh wat groeit onze kleine toch snel. We blijven bewust leven in het nu, samen genieten van de mijlpalen en elkaar. Ons lichtpuntje, allerliefste Lucas.

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆

13 Comments

 1. Joyce juni 6, 2017

  Wauw Dagmar alweer een half jaar! Gefeliciteerd met zijn halfjaardag!
  Joyce onlangs geplaatst…Eerste indruk Quinny Zapp XMy Profile

  Beantwoorden
 2. chucky1012 juni 6, 2017

  Prachtig geschreven.
  Gefeliciteerd en later als hij groot is en dit artikel leest zal hij trots op jullie zijn dat hij zulke geweldige ouders heeft….

  Xoxo

  Beantwoorden
 3. Anouk juni 6, 2017

  Wauw, geweldig om te lezen en gefeliciteerd!! <3
  Anouk onlangs geplaatst…Unboxing: Celebrate Books Box ”Hof van Vleugels en Verwoesting”My Profile

  Beantwoorden
 4. Lindsey Beljaars juni 6, 2017

  Wat heb je dit mooi geschreven en de foto’s bij het artikel zijn prachtig!
  Lindsey Beljaars onlangs geplaatst…OOTD Let the summer begin!My Profile

  Beantwoorden
 5. Simone juni 6, 2017

  Wat enorm fijn dat jullie zo genieten van elkaar. En mooie reisjes op de planning. Heerlijk. Blijf genieten en dingen ondernemen samen! Het mooiste dat er is! <3
  Simone onlangs geplaatst…Bucket List / 5x Mooie plekken in het noorden van ScandinaviëMy Profile

  Beantwoorden
 6. Bertine juni 6, 2017

  oh heerlijk he, je eigen kleine mooie baby. ik herken veel van wat je schrijft, mooie woorden weet jij altijd online te zetten!
  Bertine onlangs geplaatst…WIN: 2 kaarten voor het Linda.FestivalMy Profile

  Beantwoorden
 7. Lieke van Veen juni 6, 2017

  Wat een leuke foto met z’n drietjes.Wat wordt hij al groot.
  Lieke van Veen onlangs geplaatst…Wat heb ik gekregen voor echte post is cool 4.0 ?My Profile

  Beantwoorden
 8. Romy juni 6, 2017

  Wauw, wat een mooi gezinnetje vormen jullie samen! Prachtige foto van twee trotse ouders en een heel knap en zo te zien blij mannetje! Gefeliciteerd met deze mooie mijlpaal! Zo mooi dat je ons via je blog een beetje meeneemt in jullie ‘ouderschapsavontuur’. Uit alles blijkt jullie liefde voor Lucas en dat is zo mooi om te lezen.
  Romy onlangs geplaatst…Persoonlijk | Ik kijk de kat uit de boom!My Profile

  Beantwoorden
 9. Bregje juni 6, 2017

  Wat een prachtgezin! Fijn om te lezen dat het zo goed gaat met jullie, het is jullie gegund! ❤
  Bregje onlangs geplaatst…Mindful mijmeren…My Profile

  Beantwoorden
 10. Anne-Sterre juni 6, 2017

  Prachtig omschreven, ik kan er zo in meeleven. Jullie zien er stralend uit!
  Anne-Sterre onlangs geplaatst…Weekendje weg | Utrechtse Heuvelrug en Wijk bij DuurstedeMy Profile

  Beantwoorden
 11. Nienke juni 6, 2017

  Wat een mooie woorden en wat een knap mannetje is het
  Nienke onlangs geplaatst…Verloren tijdMy Profile

  Beantwoorden
 12. Anneleen juni 7, 2017

  Supermooie foto van jullie gezinnetje!!
  Anneleen onlangs geplaatst…Uit mijn winterslaapMy Profile

  Beantwoorden
 13. Leonie van Mil juni 7, 2017

  Mooi om te lezen! En gefeliciteerd! Het blijft inderdaad zo bijzonder. Iedere dag weer.
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…Zomerdoelen 2017 update #2My Profile

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge