Books

Verslavende romans ‘Verkikkerd’ en ‘Verslingerd’

Lisette Jonkman
Als je hardop moet lachen dankzij woorden op papier, dat voelt voor mij als magie. Ik kreeg de kans om de romans Verkikkerd en Verslingerd geschreven door Lisette Jonkman te lezen en ik kan alvast verklappen dat ik dankzij deze boeken weer de pure ontspanning heb ervaren die boeken mij voorheen altijd gaven. En nu heb ik de smaak weer helemaal te pakken. Voor mijn werk lees ik veel, maar dat is toch nét anders. Verkikkerd en Verslingerd zorgden ervoor dat ik met mijn gedachtes van de aardbodem verdween in het herkenbare studenten- en bloggersleven van hoofdpersonage Lucy. Lees je mee?

Over Verkikkerd
Lucy verheugt zich op een studententijd zonder haar ouders en hoogbegaafde zusje. Tot haar grote afschuw komt ze terecht op de campus, in een huis vol nerds. Denk maar niet dat ze ook maar iets met haar huisgenoten te maken wil hebben! Vooral niet met die lange, blonde jongen die twee kamers verderop woont. Waar kent ze hem toch van? En waarom krijgt ze het zo warm van hem? Ze valt toch zeker niet op nerds…

Mijn mening over Verkikkerd
Een web vol geheimen, liefde voor make-up, vlinders in de buik en een avontuurlijke studententijd; het vormt dé perfecte mix voor een chicklit die smaakt naar meer. Ik genoot intens van het proces waarin Lucy zich bevindt. Zij moet zichzelf ontdekken en leert zichzelf beetje bij beetje kennen. Ook al ligt mijn studententijd slechts een half jaar achter mij, situaties waren herkenbaar en heel passend geschreven. Sinds ik Verkikkerd heb uitgelezen wil ik trouwens niets liever dan het hardlopen weer goed oppakken, in het boek is Lucy ook erg actief aan het trainen en dat werkt motiverend! Dus mocht er nog een team zijn die deelnemers zoekt voor tijdens de Batavierenrace, ik wil mij er via deze weg graag ‘even’ voor aanmelden. Gelukkig viel ik na het verslavende boek Verkikkerd, niet in een zwart gat, want vervolgens kon ik genieten van Verslingerd!

Aantal sterren: ✩✩✩ [5/5]
Titel: Verkikkerd, Auteur: Lisette Jonkman, Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff, Prijs: €12,50, Aantal pagina’s: 304,  ISBN 9789021808499 

Over Verslingerd 
Het studentenleven gaat niet over rozen. Dat van Lucy niet, tenminste! Haar relatie met Kikker staat onder druk, omdat hij een duet gaat opnemen met de beroemde zangeres Laura. Maar is Laura’s interesse alleen zakelijk…? Ondertussen kampt Lucy met een lichte social media-verslaving en eist haar populaire beautyblog steeds meer tijd en verantwoordelijkheid op. Om de chaos compleet te maken wordt er van alle kanten aan haar getrokken door vrienden en familie met problemen. Hoog tijd om prioriteiten te stellen. Wat is nu eigenlijk écht belangrijk in het leven?

Mijn mening over Verslingerd
Lucy is ook in Verslingerd hilarisch, maar ook een tikkeltje naïef. Op verschillende momenten dacht ik moet je dit wel zo aanpakken of  alsjeblieft laat dat! Er kwamen ontzettend veel herkenbare momenten en situaties in het boek voor, omdat Lucy gaat bloggen. Dit maakte mij ongelooflijk nieuwsgierig, ik was zo benieuwd op welke manier Lisette het bloggen in Verslingerd had verwerkt, ze heeft het achteraf gezien geweldig gedaan. Ook het prioriteiten stellen komt terug, evenals de volle agenda, het verdelen van aandacht en het online/offline leven. Het zijn stuk voor stuk onderwerpen waar ik tot voor kort ook balans in zocht, waardoor ik mij extra goed kon identificeren met Lucy. Ik vind het ongelooflijk knap dat Lisette je met haar boek zo hard kan laten lachen, maar ook de zwaardere onderwerpen prachtig diepgang weet te geven. Haar schrijfstijl is toegankelijk, verslavend én meeslepend.

Aantal sterren: ✩✩✩ [5/5]
Titel: Verslingerd, Auteur: Lisette Jonkman, Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff, Prijs: €17,50, Aantal pagina’s: 352,  ISBN 9789021809809 

Over de auteur
Lisette Jonkman is de auteur van de vrolijke romans Glazuur en VerkikkerdVerslingerd is haar derde roman. Lisette verhuist vaak, maar gelukkig kan schrijven overal. De enige constanten in haar dagelijkse leven zijn haar vriend Laurens en haar konijnen Guus en Whopper. Je kunt ook de site van Lisette volgen (www.lisettejonkman.nl) en voor dagelijks plezier volg je Lisette natuurlijk op Twitter (www.twitter.com/Lis1988) en Instagram (www.instagram.com/Lis1988).

Conclusie
Lucy, de hoofdpersoon, is geen keukenprinses maar Lisette heeft het recept voor heerlijke chicklits goed te pakken! Lisette debuteerde in 2012 met Glazuur en won daarvoor de prestigieuze titel ‘Boek van het Jaar 2012’ van Chicklit.nl. Zullen we Lisette voor Verkikkerd én Verslingerd bekronen met de titel ‘Romans van de eeuw?’ Als het aan mij ligt, dan gaf ik haar nu de gigantische beker, een staande ovatie én hoorde je op de achtergrond het publiek joelen we want more, we want more. Zou na Verkikkerd en Verslingerd het volgende boek Verslavend heten? Dan is gelijk voor de lezer duidelijk hoe de schrijfstijl van Lisette is, kan daar geen verwarring over ontstaan. Dankjewel Lisette voor uren leesplezier én buikpijn van het lachen. En twijfel alsjeblieft nooit meer of je wel grappig genoeg bent!

IMG_7856
Ik bevestig nog even dat de locatie, Laganas beach (Zakynthos, Griekenland), geen invloed had op mijn mening. Al droogde het warme zonnetje wel snel de tranen die ik kreeg van het lachen, Lisette heeft echt een geweldige, humoristische schrijfstijl. Maar als ik dan toch even naar deze foto kijk, dan was de plek wel perfect voor zo’n fijne chicklit!

 Heb jij al een boek van Lisette Jonkman gelezen?

Liefs Dagmar
Follow me on
Facebook / Bloglovin / Twitter / Instagram / Youtube

Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk

31 Comments

 • Reply Laura

  Glazuur heb ik van haar gelezen die ik super leuk vond, dus deze twee wil ik nu ook wel heel graag lezen!
  Laura onlangs geplaatst…LifeBeautyStyle News #5My Profile

  oktober 9, 2014 at 4:03 am
 • Reply lucindainwonderland

  Ik lees echt veel te weinig de laatste tijd en heb nog genoeg boeken in de kast waar ik echt eens in moet beginnen. Deze boeken ken ik ook nog niet, maar Verkikkerd lijkt mij wel erg leuk. xxx Lucinda
  lucindainwonderland onlangs geplaatst…Essence – Hello Autumn Multi Colour PowderMy Profile

  oktober 9, 2014 at 5:29 am
 • Reply Nicole

  Ik heb van haar nog geen boek gelezen maar mijn oog viel er wel op laatst.. Misschien toch maar doen dus ;-)
  Nicole onlangs geplaatst…Week van de opvoedingMy Profile

  oktober 9, 2014 at 5:42 am
 • Reply Amy

  Wat een leuke boekrecensie! Ik krijg zin om meteen naar de boekhandel te rennen en beide exemplaren in mijn winkelmandje te doen. En ik denk dat ik dat ook ga doen, want dit spreekt me enorm aan :-)
  Amy onlangs geplaatst…Beauty: Treacle Moon Warm Cinnamon Nights (+win!)My Profile

  oktober 9, 2014 at 5:44 am
  • Reply Dagmar Valerie

   Aah wat een geweldig compliment, superlief!

   oktober 12, 2014 at 8:38 am
 • Reply Ingeborg

  Verslingerd heb ik zelf ook gelezen! Zo’n heerlijk boek!
  Ingeborg onlangs geplaatst…WIN! 25 euro shoptegoed bij Sooco!My Profile

  oktober 9, 2014 at 5:59 am
 • Reply Kelly Caresse

  Ik ken deze boeken allebei nog niet maar je maakt me heel nieuwsgierig! Nu nog de concentratie vinden om een boek te lezen :)
  Kelly Caresse onlangs geplaatst…Vlogweek dag #4 Grootste shoppingmall in LyonMy Profile

  oktober 9, 2014 at 6:02 am
 • Reply Sophie

  Wat een leuke recensies! Ik ben echt dol op boeken lezen, en je maakt me met beide recensies ontzettend nieuwsgierig! Eerst nog even Vier + Een lezen van Jojo! :D
  Sophie onlangs geplaatst…Sans Soucis Limited Edition productenMy Profile

  oktober 9, 2014 at 6:43 am
 • Reply Anne Solveig

  Die laatste foto! <3

  Super leuk om te lezen!!
  Anne Solveig onlangs geplaatst…Get to know your readers tag!My Profile

  oktober 9, 2014 at 6:52 am
 • Reply saskia

  het lijken me beide hele leuke boeken!
  saskia onlangs geplaatst…MAC Blush Plum FooleryMy Profile

  oktober 9, 2014 at 7:29 am
 • Reply Zoë-Amber

  Lisette Jonkman kan bij mij echt NIKS fout doen XD

  Leuke EN overzichtelijke review dit :O
  Zoë-Amber onlangs geplaatst…Ebola FoutjeMy Profile

  oktober 9, 2014 at 7:42 am
 • Reply Joyce

  Leuk om te lezen! Ik heb één van haar boeken hier liggen, maar denk dat ik het andere deel eerst moet lezen.
  Joyce onlangs geplaatst…Zwangerschapsupdate week 14My Profile

  oktober 9, 2014 at 7:51 am
 • Reply Bente

  Nee, geen van deze boeken gelezen al klinken ze wel als fijne weg leesboeken :)
  Bente onlangs geplaatst…Tips: doelen stellenMy Profile

  oktober 9, 2014 at 8:06 am
 • Reply Alyssa

  Ik heb nog nooit een boek gelezen van haar, maar ik ben wel heel benieuwd. Leuk om jouw reviews over de boeken te lezen :-D
  Alyssa onlangs geplaatst…DIY | scrabble quoteMy Profile

  oktober 9, 2014 at 8:09 am
  • Reply Dagmar Valerie

   Echt een aanrader, maar ik waarschuw wel: ze zijn verslavend :) Aah superlief je compliment dankjewel!

   oktober 12, 2014 at 8:38 am
 • Reply Eva | Realitijd

  Ahaaa leuk zo’n recensies! Ik heb nog een stapel boeken dat op me ligt te wachten, moet er echt eens aan beginnen
  Eva | Realitijd onlangs geplaatst…Herfstnagels met O.P.IMy Profile

  oktober 9, 2014 at 8:34 am
 • Reply Dionne

  het lijken mij heerlijke boeken!

  oktober 9, 2014 at 9:08 am
 • Reply Cindy

  Ik ben begonnen in “Glazuur”, maar heb er nu geen tijd meer voor. Erg jammer vind ik dat, want het las erg lekker weg en ik heb moeten lachen om de hoofdstukken die ik had gelezen.
  Cindy onlangs geplaatst…Review: Pure Douchegel LavendelMy Profile

  oktober 9, 2014 at 9:25 am
 • Reply Lisanne

  Jaaaa dit zijn zulke leuke boeken! Dé chicklit koningin van Nederland! :)
  Lisanne onlangs geplaatst…Birthday WishlistMy Profile

  oktober 9, 2014 at 12:35 pm
  • Reply Dagmar Valerie

   Jaaa echt! Dat is inderdaad een goede omschrijving :D

   oktober 12, 2014 at 8:37 am
 • Reply Laura

  Bedankt voor deze recensies! Ik hou van lezen, en ben nu erg nieuwsgierig geworden. Ga deze boeken zeker lezen.
  :-)
  Laura onlangs geplaatst…Must have modeaccesoires : HOEDENMy Profile

  oktober 9, 2014 at 1:23 pm
 • Reply Bianca

  Klinkt beide als een leuk boek!
  Bianca onlangs geplaatst…Photo Diary | September 2014My Profile

  oktober 9, 2014 at 4:21 pm
 • Reply Justine

  Lijken me hele toffe boeken! Ik geloof dat ik wel op jouw mening kan vertrouwen, ik houd namelijk ook wel van chicklits :)
  Justine onlangs geplaatst…Review: Catrice Check & TweedMy Profile

  oktober 9, 2014 at 6:41 pm
 • Reply Marloes

  Lijkt me een leuk boek zeg! Ik wil zo graag weer boeken gaan lezen, moet er echt weer wat meer tijd voor vrij gaan maken.
  Marloes onlangs geplaatst…Sally Hansen Miracle GelMy Profile

  oktober 9, 2014 at 7:32 pm
 • Reply Renate

  Oh nu begint het echt te kriebelen om haar boeken te gaan lezen. Ik heb een jaar geleden het boek ‘verkikkerd’ gekocht, maar ik heb er helaas nog geen tijd voor gehad om het te lezen!
  Renate onlangs geplaatst…Mijn favoriete dierproefvrije make-up merkenMy Profile

  oktober 9, 2014 at 9:32 pm
  • Reply Dagmar Valerie

   Aah het is echt een aanrader, je gaat er veel plezier aan beleven dat beloof ik :D

   oktober 12, 2014 at 8:36 am
 • Reply Karin

  Heerlijk die boeken! Inderdaad ook heerlijk als je helemaal in je eigen wereld zit met je boeken! Misschien toch maar weer beginnen met een boek lezen ipv tijdschriften!
  Karin onlangs geplaatst…Post is veel leukerMy Profile

  oktober 10, 2014 at 10:30 am
  • Reply Dagmar Valerie

   Jaaa boeken blijven heerlijk, ik ben een echte tijdschriftenjunkie, maar boeken blijven ook heel ontspannend <3

   oktober 12, 2014 at 8:34 am
 • Reply Nadia

  Ik heb ze allebei niet gelezen, maar zal ze eens op mijn lijsjte zetten. Ben nu nog bezig met de ‘Getrouwd met een millionair-serie’, maar daarna ga ik natuurlijk weer opzoek naar andere leuke boeken!
  Nadia onlangs geplaatst…BaByliss föhn 6614EMy Profile

  oktober 10, 2014 at 1:34 pm
 • Reply Veerlez

  Ik ga ze meteen op mijn to-read-lijst zetten!
  Veerlez onlangs geplaatst…Ik ben er weer!My Profile

  oktober 22, 2014 at 7:55 pm
 • Reply Kim

  Ik vond het dankwoord zo grappig van Verslingerd. De boeken zijn echt heel erg fijn. :)
  Kim onlangs geplaatst…Persoonlijke update & therapie update in éénMy Profile

  juli 16, 2015 at 10:29 am
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Close
  Lees vorig bericht:
  Hoe groen ben jij?

  Een steentje bijdragen om de wereld ook voor volgende generaties leefbaar te houden, deze levensstijl staat (gelukkig!) steeds vaker centraal. Biologische...

  Sluiten