Books

Review – Mijn ervaring met de Kobo Glo HD

Jullie weten het misschien nog wel, ik vond het een ongelooflijke tweestrijd om te moeten kiezen tussen een e-reader of het blijven lezen van fysieke boeken. En met deze tweestrijd is niets mis, maar ik kon maar niet de knoop doorhakken en ik vond het ontzettend lastig. Tot het moment dat mijn vriend met een Kobo Glo HD thuiskwam. Voor mij! Ik keek mijn ogen uit en werd natuurlijk heel nieuwsgierig, maar nu wil ik niet meer anders! Ik lees graag fysieke boeken (jup, daar blijf ik te traditioneel voor want ik hou eenmaal van de geur), maar onderweg en tussendoor lees ik sinds kort heel graag e-books. Wat ik van mijn Kobo Glo HD vind, vertel ik je graag. 

In het begin vond ik het even ingewikkeld. Ik had net mijn dilemma doorbroken (lees er hier meer over) en zette voorzichtig de eerste stappen in het digitale tijdperk van boeken: de e-books. Natuurlijk vond ik het spannend, ik wist niet goed wat ik kon verwachten, maar er waren niet voor niets natuurlijk zoveel boekfanaten ontzettend enthousiast over e-books. En ik begrijp nu heel goed waar het enthousiasme vandaan komt, omdat ik hun liefde voor e-books begin te delen. Mijn passie voor fysieke boeken is er zeker niet minder door geworden, ik ben de ‘echte boeken’ zelfs nog meer gaan waarderen, maar pff wat is zo’n Kobo handig en fijn!

Even wat voordelen op een rij
Deze schud ik zo uit mijn mouw en ik hoef er dan ook niet lang over na te denken: de Kobo is licht van gewicht en heel compact. Ideaal om mee te nemen en hij is zelfs nog dunner dan mijn agenda. En dan te bedenken dat ik er nu al tien boeken op heb staan! Het bespaart mij kortom veel ruimte en energie als ik moet reizen. Ook als ik op de bank zit dan vind ik het nog steeds heerlijk, het leest net als een papieren boek (dit had ik écht nooit verwacht ooit te kunnen zeggen/schrijven in een review). Ik heb nooit het gevoel gehad vanaf een schermpje te moeten lezen door de speciale inkt die wordt gebruikt. Ik maak af en toe gebruik van backlight (als Jord bijvoorbeeld al slaapt), maar toch kan ik in het zonnetje ook rustig met mijn Kobo liggen en de tekst ontzettend goed lezen. Minstens zo belangrijk vond ik de batterijduur om te noemen, want ik hoef de Kobo amper op te laten! Hij gaat makkelijk met mijn leesgedrag rond de drie weken mee en dat vind ik echt super. Ik geloof dat ik ook moet melden dat ik inmiddels verslaafd ben geraakt aan de leesstatistieken die de Kobo bijhoudt… Guilty! Het is zo leuk om te zien en ik wil alleen maar meer, meer en meer lezen! Daarom mag ook zeker bij dit lijstje aan voordelen echt niet ontbreken dat het mijn leeshonger nog meer heeft aangewakkerd en ik niet eerder een periode had dat ik zoveel boeken uitlas.

Maar zijn er ook nadelen?
Ehm je moet niet met een pen of markeerstift op de Kobo willen schrijven haha. Ik corrigeer en lees vaak manuscripten voor mijn werk, waardoor ik die neiging wel heb. Maar daarvoor print ik het toch liever uit, omdat ik dan gelijk aantekeningen kan maken bij de tekst en als een PDF’je leest het toch iets minder prettig vind ik persoonlijk. Is dat alles? Ja, sorry ik kan echt niks meer verzinnen en ik vind mijzelf echt grappig als ik eraan denk dat ik deze stap naar digitaal lezen gigantisch vond en ik nu zo gewend ben aan de Kobo. Ik ben fan!

Eerlijk is eerlijk, ik beweerde lang dat een e-book NÓÓIT in de buurt zou kunnen komen van een fysiek boek, maar ik geef openlijk toe dat ik het stiekem toch heerlijk vind lezen hoor zo’n Kobo. Het verrijkt mijn leeservaring, doordat ik nu zoveel meer boeken lees en ik het lezen ook tussendoor ‘even’ oppak. Van de e-readers die ik eerder in de winkels heb getest, ben ik oprecht fan van deze Kobo, maar ik denk dat een e-reader erg persoonlijk is en het afhangt van je leesgedrag welke het beste bij je past.

Reading is dreaming with open eyes! Lees jij graag?

Liefs Dagmar

Follow me on Facebook ♧ Bloglovin ♧ Twitter ♧ Instagram ♧ Youtube

Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk

19 Comments

 • Reply Femke

  Ik lees ook graag, via mijn eReader. Ik heb een Sony eReader, ontzettend fijn ding :-)!
  Femke onlangs geplaatst…Tuesday Tag Day: De Beauty Budget TagMy Profile

  september 15, 2015 at 5:49 am
 • Reply Ina

  Ik twijfel ook al een hele tijd over een ereader, misschien toch maar eens de stap zetten? :)
  Ina onlangs geplaatst…Shoplog Pimkie, Freddy’s en standaard boekhandelMy Profile

  september 15, 2015 at 6:52 am
 • Reply Frauke

  Ah wat fijn dat je zo super positief bent over je e-reader! Nu heb je me helemaal enthousiast gemaakt om er ook een te kopen, haha. Maar ik moet voorlopig even sparen! Ik lees op mijn phablet, dat lukt ook aardig (behalve in de héle felle zon), al is het schermpje wel wat kleiner. Maar fysieke boeken zijn volgens mij wel echt onovertrefbaar qua gevoel, geur en inderdaad: dat je er dingen in kan aanduiden! X
  Frauke onlangs geplaatst…Belegd broodje met kip, abrikoos en dressingMy Profile

  september 15, 2015 at 7:38 am
 • Reply Shirley

  Ik heb sinds kort ook de Kobo Glo HD en vind hem heel erg fijn. Ik merk dat ik meer lees. Ik wacht nog op mijn hoesje, dat heb ik besteld uit China, vanaf dan kan ik hem lekker makkelijk in mijn tas gooien.
  Shirley onlangs geplaatst…11 wijze lessen die ik de afgelopen 25 jaar geleerd hebMy Profile

  september 15, 2015 at 7:40 am
 • Reply Emmy

  Sinds ik vrij ver moet reizen voor mijn werk, neem ik mijn ereader weer wat vaker mee… Maar alleen als extraatje, want mijn echte boeken gaan voor.
  Emmy onlangs geplaatst…Deze boekbloggers moet je kennen #2My Profile

  september 15, 2015 at 7:41 am
 • Reply Renske

  Grappig om te lezen hoe gek je nu bent op de e-reader. Dat de Kobo statistieken bijhoudt, lijkt me echt fijn en een enorme motivatie om te blijven lezen!
  Renske onlangs geplaatst…Mijn kiekjes #13My Profile

  september 15, 2015 at 7:47 am
 • Reply Lifesabout

  Handig om de voor-en nadelen te lezen. Ik blijf een fysiek boek fijner vinden denk ik. Gewoon….voelt lekker in de hand. Maar misschien….ga ik ook ooit overstag!
  Lifesabout onlangs geplaatst…Inspirerend #2. Je mag elke dag gelukkig zijn.My Profile

  september 15, 2015 at 8:09 am
 • Reply Rowan

  Pfff, door jou ga ik nóg meer twijfelen. Zo’n ereader lijkt me heel fijn, maar fysieke boeken hebben nog steeds mijn hart, haha. Ik ga binnenkort een ereader van een vriendinnetje lenen, kijken hoe dat bevalt!
  Rowan onlangs geplaatst…Liebster AwardMy Profile

  september 15, 2015 at 8:53 am
 • Reply Marjolein

  Ik vind het echt een mooie e-reader! Super lief van je vriend dat ie het je cadeau gaf :D ik begin ook steeds meer te neigen om toch een keer een e-reader aan te schaffen, omdat het me toch wel heel handig lijkt voor op reis en onderweg. Maar ik kan écht niet definitief stoppen met fysieke boeken lezen. Daarvan houd ik ook veel te veel.
  Marjolein onlangs geplaatst…Personal: Back to universityMy Profile

  september 15, 2015 at 8:57 am
 • Reply Chantal

  Ik lees heel graag, maar ik leen alles van bieb, dus een e reader zal ik niet zo gauw kopen

  september 15, 2015 at 8:58 am
 • Reply Chelsey

  Door deze review zet je mij ook aan het denken. Ik ben ook zo’n meid die het liefst fysieke boeken leest en ik vind het ook gewoon zo leuk staan in mijn kamer in mijn nieuwe boekenkast. Door deze review ben ik wel enthousiast geworden, maar ik durf de fysieke boeken (nog) niet aan de kant te zetten. Vind het ook altijd zo’n fijn gevoel om een boekenwinkel binnen te lopen en vervolgens naar buiten te lopen met een aantal nieuwe boeken! x
  Chelsey onlangs geplaatst…A LESSON I’VE LEARNED YESTERDAY #2My Profile

  september 15, 2015 at 10:31 am
 • Reply Leanne

  Fijn dat de e-reader jou zo goed bevalt! Ik heb besloten dat ik voor nu nog bij fysieke boeken blijf, maar misschien dat ik ooit ook nog wel de stap naar een e-reader ga maken!
  Leanne onlangs geplaatst…Opstandig hart – Jody Hedlund – ****My Profile

  september 15, 2015 at 12:33 pm
 • Reply Anita

  Oh wauw, als jij als boekenfanaat zo enthousiast bent over een e-reader dan is het misschien wel eens tijd geworden om er ook eentje aan te schaffen. Ik ga er heel hard over nadenken nu!
  Anita onlangs geplaatst…De 5 meest inspirerende mindfulness filmpjesMy Profile

  september 15, 2015 at 1:36 pm
 • Reply Amanda

  Hmm.. ik ga er denk ik ook eentje aanschaffen. Ideaal voor op reis! ;)

  september 15, 2015 at 1:55 pm
 • Reply Sanne

  Ik heb de gewone Kobo Glo en het leest zo super fijn! En toch blijf ik ook nog een beetje in tweestrijd, omdat ik ook nog heel graag fysieke boeken lees haha.
  Sanne onlangs geplaatst…♡ #1My Profile

  september 15, 2015 at 7:30 pm
 • Reply Tamara

  Haha leuk dat je ‘om’ bent! Het zijn allebei handige dingen maar E-readers zijn makkelijker om mee te nemen!
  Tamara onlangs geplaatst…SURINAME DAG #29 Chilly SundayMy Profile

  september 15, 2015 at 11:08 pm
 • Reply Angelica

  Vroegâh twijfelde ik ook heel erg om een e-reader aan te schaffen. Al snel had ik er toch één aangeschaft, een Sony was de eerste. Ik was ontzettend blij maar gebruikte hem heel weinig. Tot ik de Kobo Aura kocht, hier lees ik echt regelmatig mee! Vooral als ik ga reizen en/of geen zin heb om een zwaar boek mee te nemen.

  Ik kan mij helemaal in leven dat het jammer is dat je niet met een pen er op kan zitten, maar vergeet de notes plakkertjes niet! Die kun je ook niet meer plakken hihi.

  september 16, 2015 at 6:06 pm
 • Reply Floor Daasvand

  Ik ben meer van de fysieke boeken en zo lang ik binnen Nederland reis gaat dat ook wel prima in mijn tas mee. Maar als ik naar het buitenland zou gaan is een e-reader dan wel weer handig, want dan sleep je geen kilo’s aan boeken mee haha! Misschien dat ik er ooit eentje aanschaf, maar voorlopig nog niet
  Floor Daasvand onlangs geplaatst…My life in pictures #52My Profile

  september 27, 2015 at 9:20 am
 • Reply Vivian

  Ik heb een Sony reader en vind hem nog steeds fijn: hij doet wat-ie moet doen en ik vind het heerlijk dat-ie in mijn schoudertasje past, daardoor heb ik ‘m gewoon altijd bij me. Wel vind ik het jammer dat kleuren van omslagen vaak niet worden weergegeven op readers… daardoor kan ik niet echt mooie recensiefoto’s maken met mijn ereader, alles wordt dan zo grijzig.
  Vivian onlangs geplaatst…Balans en wat het voor mij echt betekentMy Profile

  september 28, 2015 at 7:34 pm
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Close
  Lees vorig bericht:
  Wishlist – Deze herfst wil ik nog heel graag…

  Elk seizoen bevat hoogtepunten en voordelen. Zo krijgt de herfst elk jaar een gouden randje en wordt het tijd om...

  Sluiten