Books

Recensie – Een leven na jou door Jojo Moyes

Een leven na jou is hét nieuwste boek van Jojo Moyes, mijn favoriete auteur. Ik vind haar schrijfstijl echt prachtig: heel levendig, mooi en vol warmte. Ik kon mijn geluk ook echt niet op toen er een vooruitexemplaar voor mij binnenkwam. Een leven na jou is het vervolg van Voor jou, het boek dat mij in de bus liet huilen. Dat zegt vast genoeg, nieuwsgierig naar het vervolg? Lees gauw verder!

Over Een leven na jou
Na zes heftige maanden met Will geleefd te hebben, is Lou Clark is niet langer een doorsneepersoon met een doorsneeleven. Maar als een bizar ongeluk haar dwingt terug bij haar familie in te trekken, heeft ze het gevoel dat ze weer net zo vastgeroest zit als vóór Will haar wereld overhoophaalde. In een poging zichzelf te dwingen uit haar veilige wereldje te stappen, meldt ze zich aan voor een groepscursus rouwverwerking. Haar medecursisten – vooral de aantrekkelijke Sam – helpen haar een nieuw perspectief te vinden. Tot iemand uit Wills verleden haar leven binnen stormt en opnieuw alles anders blijkt dan ze dacht. Kan Lou zich opnieuw uitvinden terwijl het lijkt of de hele wereld zijn best doet om haarzelf, haar familie en Wills familie vast te houden in het verleden?

Over Jojo Moyes
Jojo Moyes (1969) studeerde journalistiek aan Bedford New College. Na een jaar als verslaggever te hebben gewerkt in Hongkong, ging ze terug naar Engeland, waar ze sindsdien werkt voor The Independent. Van haar hand verschenen verschillende romans, die steeds lovend ontvangen werden door de pers. Met Verboden vruchten en De laatste liefdesbrief won ze de Romantic Novel of the Year Award. Met Voor jou bereikte ze een ongekend succes over de hele wereld, met hoge noteringen in de bestsellerlijsten en enthousiaste lezersreacties.

Mijn mening
Wat heb ik ontzettend uitgekeken naar dit boek. Ik denk dat dit gevoel mij nog nooit zo sterk is overkomen als bij Een leven na jou. Ik móest gewoon weten hoe het leven van Lou er nu uit zou zien, na het lezen van Voor jou heb ik nog regelmatig aan Lou gedacht. Gelukkig bleken er nog andere prachtige romans van Jojo Moyes te zijn die ik dan ook heel snel uitlas. Ik genoot volop van elke pagina en de beleving die Moyes teweeg bracht. Haar personages kwamen voor mij tot leven en die omarmde ik tijdens het lezen. Maar toen ik ook hier de laatste pagina’s van verslonden had, wenste ik vurig dat Een leven na jou gauw zou verschijnen. Mijn wens is inmiddels in vervulling gegaan, Een leven na jou was het mooiste vervolg dat ik mij maar kon wensen. Ik ben heel blij dat ik het boek mocht lezen voordat het officieel verscheen, ik telde letterlijk de dagen af. En nu? Nu weet ik dat Een leven na jou misschien wel het beste boek van 2016 gaat worden voor mij. Het wordt een uitdaging om deze prachtige roman te overtreffen en ik heb van elk woord genoten. Dankjewel Jojo Moyes voor uren leesplezier!

Mijn conclusie
Ge-wel-dig, wat een pareltje! Extra langzaam geprobeerd te lezen, omdat Louisa voelde als een lieve vriendin waar ik geen afscheid van kon nemen. Hartverwarmend, ontroerend en propvol liefde! ‘Een leven na jou’ was mijn eerste boek van 2016 en het wordt héél lastig om deze te overtreffen!

Titel: Een leven na jou – Auteur: Jojo MoyesUitgeverij De Fontein – ISBN 9789026139550 – Prijs € 19,99 – Vertaalde literaire roman – 432 pagina’s  – Klik hier voor het e-book

Heb jij al een boek van Jojo Moyes gelezen?

Dagmar

Follow me on Facebook ♧ Bloglovin ♧ Twitter ♧ Instagram ♧ Youtube

Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk

18 Comments

 • Reply Marlotte

  Ah dit boek heb ik al een tijdje geleden gelezen. Absoluut één van de beste boeken die ik heb gelezen. Ja, echt een geweldig boek vond ik dit. Nu wil ik ‘m nog een keertje lezen haha! Pak ‘m vanavond er meteen bij.
  Marlotte onlangs geplaatst…Hoe vind ik mijn passie?My Profile

  januari 28, 2016 at 7:03 am
 • Reply Danielle

  Oh deze wil ik ook heel graag lezen, volgende week even bestellen want dan begint mijn nieuwe leven waarin ik EINDELIJK weer tijd heb om te lezen :)
  Danielle onlangs geplaatst…Zo maak je zelf gezond broodbeleg – BB#4My Profile

  januari 28, 2016 at 8:29 am
 • Reply Melle

  Oeh, klinkt goed! Ben benieuwd welke boeken er allemaal nog gaan komen – en hoe goed ze in verhouding met deze zullen zijn. Deze boeken komen in ieder geval op mijn lijstje want zo te lezen MOET je deze gewoon gelezen hebben!
  Melle onlangs geplaatst…Groot nieuws | Ik heb een (mega fantastische) nieuwe baan!My Profile

  januari 28, 2016 at 8:35 am
 • Reply anna

  Wat een leuke review! Ik ben al tijden zo benieuwd naar dit boek en na jouw review weet ik zeker dat ik hem ga lezen <3
  anna onlangs geplaatst…10 X WAAROM GRONINGEN ZO GEWELDIG IS!My Profile

  januari 28, 2016 at 8:48 am
 • Reply Femke

  Dit lijkt me echt een heerlijk boek.. Ik heb ooit één keer zo’n vooruitexemplaar mogen ontvangen (via jou :-))! Dat vond ik echt zo ontzettend tof!
  Femke onlangs geplaatst…Review: Mac Ruby Woo (retro matte)My Profile

  januari 28, 2016 at 9:57 am
 • Reply Desiree

  Toen ik afgelopen week in Waanders stond was ik erg benieuwd naar de boeken van Jojo Moyo. Leuk dat je hier nu een recensie overschrijft. Tijd om ook een van de boeken aan te schaffen! ;-)
  Desiree onlangs geplaatst…BLOOPERSMy Profile

  januari 28, 2016 at 12:17 pm
 • Reply Frédérique

  Zoveel mensen met gelezen boeken en dat op het moment dat ik zo graag zo veel boeken wil haha. Ik heb een ander boek van Moyes gelezen en dat beviel erg, deze lijkt me dan ook heel leuk :)

  januari 28, 2016 at 4:46 pm
 • Reply Justine

  Zoals ik net al stuiterend luisterde naar het verhaal over Moyes, zit ik nu weer zo. ik wil deze lezen! Ahhh!!
  Justine onlangs geplaatst…6 dingen die je moet weten vóór je naar een blogevent gaatMy Profile

  januari 28, 2016 at 9:19 pm
 • Reply Lotte

  Ik kan best geloven dat ze mooie verhalen schrijft, maar die covers staan me iedere keer zo ongelofelijk tegen. Ze doen me denken aan kinderboeken of zo en dat is voor iemand die een cover héél belangrijk vindt, wel moeilijk, haha. Misschien moet ik me er toch maar eens overheen zetten, want ik hoor zo vaak lovende commentaren over haar boeken :)
  Lotte onlangs geplaatst…Gedichtendag: OpluchtingMy Profile

  januari 28, 2016 at 10:35 pm
 • Reply Anne - Ditisanne.nl

  Tof! ‘Voor jou’ ligt klaar in de kast, heb er al zoveel hyperenthousiaste reacties over gelezen dat ik er nu wel heel benieuwd naar ben.
  Morgenavond heb ik lekker een avondje voor mezelf dus dan ga ik er maar eens aan beginnen!
  Anne – Ditisanne.nl onlangs geplaatst…Backpacken door Schotland #2: Het prachtige eiland SkyeMy Profile

  januari 28, 2016 at 10:43 pm
 • Reply Suzanne

  Ik ben heel erg benieuwd geworden naar dit boek. Kende het nog niet.
  Suzanne onlangs geplaatst…Rubellite Luscious Cream LipstickMy Profile

  januari 29, 2016 at 6:30 am
 • Reply Kelly

  Ik heb gister met de leeskatern uitgelezen! Ik was zo geïnspireerd geraakt door alle mooie boeken, dat ik meteen ben gaan lezen. Ik heb een onwijs leuke middag en avond gehad, dank je wel! Ik ben zo benieuwd naar de rest van het boek!
  Kelly onlangs geplaatst…Ditjes en datjes #13My Profile

  januari 29, 2016 at 6:35 am
 • Reply Anniek

  Ah, na gisteren wil ik dit boek nu NOG LIEVER lezen dan eerst! Ik heb – heel erg – nog niets van jojo moyes gelezen, maar ik geloof dat het hóóg tijd aan het worden is… En wat had je het event gisteren trouwens goed georganiseerd zeg, echt onwijs leuk en mooi was het! <3
  Anniek onlangs geplaatst…Outfit / Fleur, we lijken wel gek…My Profile

  januari 29, 2016 at 7:20 am
 • Reply Vivian

  Ik heb dit boek deze week uitgelezen en vond hem ook echt prachtig, maar toch net iets minder magisch mooi dan deel één omdat nou ja, Will er niet meer is haha. Maar wel erg mooi!
  Vivian onlangs geplaatst…In 5 stappen naar een succesvolle studiestrategieMy Profile

  januari 30, 2016 at 7:21 pm
 • Reply Barbara

  Zo herkenbaar: langzaam gaan lezen om nog geen afscheid hoeven te nemen. Zelf heb ik nog geen boeken van Jojo Moyes gelezen, maar ze staan wel heel hoog op mijn lijstje!

  januari 31, 2016 at 4:04 pm
 • Reply Eveline

  Wauw, dat klinkt positief! Ik ben heel erg benieuwd en ga dit boek ook zeker aanschaffen.
  Eveline onlangs geplaatst…Warme gesprekken #1My Profile

  januari 31, 2016 at 5:59 pm
 • Reply Judith

  Ik ben nu net begonnen met Voor jou van Jojo Moyes, omdat ik zo benieuwd was naar haar schrijfstijl en het verhaal. Binnen een dag heb ik bijna honderd pagina’s gelezen en ik kan niet wachten om het boek uit te lezen en dit vervolgverhaal te mogen lezen. Het klinkt zo goed! :)
  Judith onlangs geplaatst…Mijn to read-lijstje – februari 2016My Profile

  februari 2, 2016 at 2:54 pm
 • Reply Martina

  Ik ben het met je eens, prachtig boek!
  Martina onlangs geplaatst…19 September 2016 – Durf het, doe het.My Profile

  september 24, 2016 at 12:34 pm
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Close
  Lees vorig bericht:
  Trouwen – De Love & Marriage trouwbeurs verslag

  Waar moet je beginnen als je een bruiloft plant? Er komt veel op je af als je eenmaal de eerste...

  Sluiten