Books

‘Nog vijf dagen’ door Julie Lawson Timmer ontroerend debuut


Wat een prachtig omslag! Daardoor werd ik stiekem al gelijk nieuwsgierig naar het boek ‘Nog vijf dagen’ geschreven door Julie Lawson Timmer. Ik kon daarom niet wachten om heerlijk te mogen lezen, al helemaal na het lezen van de flaptekst! En dit ontroerende debuut heeft echt al mijn verwachtingen overtroffen. Waarom je deze zo snel mogelijk moet lezen, vertel ik je in deze recensie. Veel leesplezier!

Over Nog vijf dagen
Mara, een 42-jarige succesvolle advocaat, lijdt aan de ziekte van Huntington – een ongeneeslijke ziekte die haar van de controle over haar lichaam berooft. Over vijf dagen neemt ze afscheid van haar man Tom en dochtertje Lakshmi. Scott en zijn vrouw Laurie nemen over vijf dagen afscheid van hun pleegzoon Curtis, die teruggaat naar zijn biologische moeder die dan vrijkomt uit de gevangenis. Scott en Mara kennen elkaar van een internetforum voor ouders van geadopteerde kinderen, en ze delen een bijzondere vriendschap. Terwijl hun werelden volledig op hun kop staan, proberen ze tegelijk de laatste dagen met hun geliefden zo gewoon mogelijk te houden. ‘Nog vijf dagen’ is een ontroerende, rauwe roman over afscheid nemen en hoe het is als je de controle over je leven verliest.

Over Julie Lawson Timmer
Julie Lawson Timmer is advocaat, schrijver, moeder en stiefmoeder. Ze woont in Amerika met haar man, vier tienerkinderen en twee stoute labradors. Nog vijf dagen is haar debuut.

Mijn mening
Waar zijn de tissues? Wat een prachtige en ontroerende roman! Ik moet mijzelf dan ook even herpakken nu ik de recensie wil schrijven, want ik ben geraakt en vond het boek echt schitterend. Je leest twee verschillende verhaallijnen die zich in het boek ook kruisen, maar tegelijkertijd je allebei weten te ontroeren en te intrigeren. Kracht, warmte en liefde brengt Julie in dit debuut op magische wijze onder woorden en ik kan niet wachten om meer van haar talent te mogen genieten en te lezen. Ook werd ik erg emotioneel van het onderwerp ‘familie’ in deze roman, Julie brengt dit terug in de verhaallijnen op twee totaal verschillende manieren en ik heb ontzettend veel bewondering gekregen voor de keuzes die de hoofdpersonages moesten maken. Je ziet hen groeien naarmate je verder komt in het boek en ik heb intens met hen meegeleefd. Julie weet moeilijke onderwerpen waaronder adoptie, chronische beperkingen en zelfdoding op zo’n toegankelijke en sterke manier op papier te zetten door de levendige personages die zij gecreëerd heeft. Mocht je een roman willen lezen, lees dan alsjeblieft deze! Absoluut een must read die je verrijkt!

Mijn complimenten wil ik ook graag uitspreken voor de vormgever, het omslag sprak mij gelijk aan en maakte mij erg nieuwsgierig. Ik verwachtte een boek in de stijl van ‘100 gelukkige dagen’ waar ik onwijs enthousiast over was omdat het boek steengoed was. Ik moet eerlijk bekennen dat ik nu niet goed kan kiezen welke roman ik beter vond, want ‘Nog vijf dagen’ was ook echt briljant en heel meeslepend. Lastig en luxe zoveel indrukwekkende boeken!

Mijn conclusie 
Een ontroerende en intrigerende roman die je verrijkt en inspireert. Een schitterend debuut waardoor mijn tranen rijkelijk vloeiden. Prachtig!

Titel: Nog vijf dagen Auteur: Julie Lawson Timmer Uitgeverij: Uitgeverij De Fontein
ISBN:
 9789032514754 Prijs: € 17.99

Heb jij Nog vijf dagen al gelezen?

Dagmar

Follow me on Facebook ♧ Bloglovin ♧ Twitter ♧ Instagram ♧ Youtube

Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk

13 Comments

 • Reply Laura

  Nog 5 dagen komt zeker op mijn leeslijst te staan! Het klinkt echt als een prachtig boek!
  Laura onlangs geplaatst…Zou jij kunnen stoppen met social media?My Profile

  december 22, 2015 at 7:29 am
 • Reply Femke

  Klinkt als een heel erg mooi boek, ik zou hem ook wel willen lezen :-)!
  Femke onlangs geplaatst…Tuesday Tag Day: Christmas TagMy Profile

  december 22, 2015 at 9:01 am
 • Reply Renske

  Het klinkt inderdaad als een ontroerend boek. De omslag is ook echt prachtig! Deze plof ik op mijn to read-lijstje. :)
  Renske onlangs geplaatst…Dilemma’s op Dinsdag #1My Profile

  december 22, 2015 at 11:20 am
 • Reply Bianca Ronday

  Oké, door de eerste woorden was ik al verkocht. Huntington is zo’n mens onterende ziekte. Vanuit mijn werk zie ik hier 3 mensen momenteel door deze ziekte wegkwijnen. Zo verschrikkelijk. Gedeeltelijk door mijn werk, denk ik, fascineren verhalen en boeken met deze onderwerpen me heel erg. Deze gaat dus op mijn lijstje, maar dan ook wel meteen hoog op mijn lijst.
  Bianca Ronday onlangs geplaatst…Eropuit #4: Kerstmarkt – PurmerendMy Profile

  december 22, 2015 at 1:23 pm
 • Reply Laura - Dagelijkse hap

  Ik ken het boek niet, maar lijkt me een aangrijpend boek… Ik ken een meisje die aan deze vreselijke ziekte is overleden toen ze 17 jaar was. Ik weet zeker dat ik ook wel zal janken bij dit boek
  Laura – Dagelijkse hap onlangs geplaatst…Unboxing | BLUX Box novemberMy Profile

  december 22, 2015 at 5:06 pm
 • Reply Inge

  Ik ben normaal niet zo van de romans, maar ik nu ben eigenlijk wel heel erg nieuwsgierig geworden naar dit boek. Het lijkt me zwaar (qua thematiek) maar ook erg boeiend. Wil hem zeker een keer gaan lezen!
  Inge onlangs geplaatst…Q&A: Stel je vraagMy Profile

  december 22, 2015 at 7:37 pm
 • Reply Joyce

  Wow dat klinkt als een aangrijpend boek, heftig hoor, maar zeker ook mooi!

  december 22, 2015 at 8:14 pm
 • Reply Anne-Sterre

  Ik ben niet per sé van de romans, ik vind het vaak weinig originele boeken. Maar wat je zegt, de kaft spreekt zeker wel aan!
  Anne-Sterre onlangs geplaatst…Kerstkriebels en giga-drukte!My Profile

  december 22, 2015 at 9:26 pm
 • Reply Melanie

  Klinkt als een mooi boek inderdaad….ben niet zo heel erg van de romans, maar deze maakt me toch wel nieuwsgierig….

  december 23, 2015 at 2:43 am
 • Reply Kelly

  Het boek staat ook op mijn e-reader, maar heb nog geen tijd gevonden om eraan te beginnen. Je recensie is echt prachtig!
  Kelly onlangs geplaatst…Essence Merry Berry NagellakjesMy Profile

  december 23, 2015 at 6:26 am
 • Reply Jenn

  Dat klinkt echt als een heel mooi boek!
  Jenn onlangs geplaatst…Kilo’s knallen: ook in december!My Profile

  december 24, 2015 at 2:27 pm
 • Reply Vivian

  Klinkt zeker als een erg mooi verhaal, misschien ga ik deze nog wel lezen!
  Vivian onlangs geplaatst…Mijn favoriete kerstherinneringenMy Profile

  december 24, 2015 at 6:16 pm
 • Reply Wanda

  Ondanks dat het me een vrij heftig boek lijkt, heeft je recensie me wel overtuigd!

  december 27, 2015 at 1:23 pm
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Close
  Lees vorig bericht:
  Positieve gedachten opschrijven in een Storybook

  Wist je dat je daadwerkelijk gelukkiger wordt als je regelmatig bedenkt waar je dankbaar voor bent? Door goede, positieve momenten...

  Sluiten