Books

Neem een geit door Claudia de Breij


Tijd voor een boek vol wijze lessen, maar ook ruimte voor humor en nuchtere voorbeelden. En geiten, die mag ik natuurlijk niet vergeten. Claudia de Breij deelt haar wijze raad in Neem een geit en ik vertel je met veel plezier wat ik ervan vond! Want ja, dit boek domineert de bestsellerlijsten. Maar is het écht de moeite waard?

Over Neem een geit
Niemand vertelt je hoe te leven. Als je kinderen krijgt staan er boekhandels vol opvoedboeken tot je beschikking, maar welke levenslessen krijg je mee als volwassene? Wie vertelt je hoe om te gaan met liefde, dood, vriendschap, ambitie en kinderen? Claudia de Breij (net 40) worstelt met deze vragen en gaat te rade bij een groep wijze mannen en vrouwen. Zij vertellen hoe zíj de dingen hebben aangepakt. Claudia de Breij trekt daar honderd levenslessen uit, en stopt daar ook een paar van haarzelf – en haar kapper – bij.

Mijn mening
Wat heb ik genoten van dit boek (ik kan er omheen draaien, maar daar zit niemand op te wachten toch?). Ik ben volledig ingepakt door de schrijfstijl van Claudia de Breij die op humoristische wijze wijsheden en handige levenslessen met ons deelt. Haar stijl is levensecht, grappig, toegankelijk, sfeervol en vol warmte; hoe doet ze dat toch? Voor ik het wist was Neem een geit uit, ik kan daarom als enig nadeel noemen dat het boek véél dikker mocht zijn. Ik zat zo lekker in de leesflow, maar wou tegelijkertijd niet dat er een einde zou komen aan het leesplezier. Het boek leest vlot weg, zit vol momenten om vrolijk van te worden (ik betrapte mijzelf regelmatig op een brede glimlach, zelfs in de bus!) en het geeft je een duwtje in de juiste richting voor de toekomst.

Of ik veel heb geleerd? Ja én nee. Ja, er kwamen veel inspirerende tips en ervaringen voorbij. Nee, want er kwamen ook regelmatig lessen voorbij die ik al eerder heb gehoord maar nu stel je de vraag niet goed. Want vind ik het erg dat niet alles als ‘nieuw’ binnenkwam? Totaal niet, want als Claudia het zegt vertrouw ik haar meteen door de toon die zij aanslaat in dit heerlijke boek en haar persoonlijke ervaringen die zij met ons – de lezers – deelt. Zo stelt ze zich ook nog eens kwetsbaar op, wat ik heel dapper en mooi aan haar vind.  Mijn complimenten Claudia! Het is echt een pareltje in mijn ogen die in elke kast thuis hoort te staan, het is tevens mooi om dit boek cadeau te geven. Daarmee zit je denk ik altijd goed, het is namelijk ook nog eens een hele mooie uitgave. En om even in de juiste termen te blijven: vooruit met de geit, lees dit boek!

Conclusie
Heerlijke, inspirerende en praktische levenslessen door Claudia de Breij in ‘Neem een geit’. Genoten van de wijsheid die met ons werd gedeeld, inclusief fantastische humor!

Auteur: Claudia de Breij Titel: Neem een geit Uitgeverij: Lebowski Prijs: 19,99 ISBN: 9789048826209 Klik hier voor het e-book

Heb jij Neem een geit al gelezen? 

Dagmar

Follow me on Facebook ♧ Bloglovin ♧ Twitter ♧ Instagram ♧ Youtube

Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk

13 Comments

 • Reply Femke

  Ik hoor vaak dat de boeken van Claudia de Breij heerlijk weglezen. Toch heb ik er nog nooit een gelezen. Tijd om dat eens te gaan doen dus,
  Femke onlangs geplaatst…Blogmutsen & Co #8: Wat heb ik tot nu toe geleerd van bloggen?My Profile

  februari 24, 2016 at 6:43 am
 • Reply Marlotte

  Ik heb ook nog nooit een boek van Claudia de Breij gelezen, maar je hebt me toch wel nieuwsgierig gemaakt. Binnenkort eens in beginnen!
  Marlotte onlangs geplaatst…Stressvrije ochtend? Zo pak je dat aanMy Profile

  februari 24, 2016 at 7:11 am
 • Reply Anniek

  Ik heb hier al zo veel positieve dingen over gehoord! Ik heb er zelf ook al een paar keer mee in mijn handen gestaan in de boekhandel :) Wil hem graag nog eens lezen!
  Anniek onlangs geplaatst…Even bijpraten over alle gekke dingen die er nu gebeuren in mijn leven (+ SECRET PROJECT)My Profile

  februari 24, 2016 at 7:18 am
 • Reply Amy

  Ik heb al zoveel óver dit boek gelezen, dat het volgens mij tijd wordt om het boek zelf te gaan lezen. Fijne review, Thanks Dagmar!
  Amy onlangs geplaatst…Als de batterij van je telefoon het begeeft..My Profile

  februari 24, 2016 at 8:06 am
 • Reply Melle

  Wat leuk dat je dit boek hebt gelezen. Best leuk om een review erover te lezen en het te kunnen vergelijken met mijn eigen ervaringen. Ik ben zelf niet heel positief. Vond het een beetje warrig en van de hak op de tak. Aan de andere kant, wel leuke verhalen. En ja, de titel alleen al. HOERA!
  Melle onlangs geplaatst…Hoera, een smartphone van de zaak! | 5 tips zodat je niet gek wordtMy Profile

  februari 24, 2016 at 9:50 am
 • Reply Judith

  Ik heb nog nooit een boek gelezen van Claudia de Breij, maar je maakt mij nu wel erg nieuwsgierig. Hoewel ik normaal meer romans lees, zou ik dit boek zeker eens overwegen. Pluspunten voor die leuke titel! :)
  Judith onlangs geplaatst…Recensie: Ik geef je de zon – Jandy NelsonMy Profile

  februari 24, 2016 at 11:17 am
 • Reply Anneke

  Lijkt me een heel mooi boek.
  Anneke onlangs geplaatst…Waar ga je heen?My Profile

  februari 24, 2016 at 11:41 am
 • Reply Carolien

  Dat klinkt echt als een leuk boek! Ik zag het al liggen, maar twijfelde. Nu niet meer!
  Carolien onlangs geplaatst…Stel je (gezondheids)vraag hier!My Profile

  februari 24, 2016 at 4:05 pm
 • Reply Amélie Cammaert

  Lijkt me een heel mooi, positief boek die veel mensen zou kunnen helpen :)
  Amélie Cammaert onlangs geplaatst…Girl online on tourMy Profile

  februari 24, 2016 at 6:47 pm
 • Reply Frédérique

  Vaag van het boek gehoord, maar ik wist er niet veel van. Lijkt me een interessant en leuk boek!

  februari 24, 2016 at 8:02 pm
 • Reply Melanie

  Lijkt me toch wel een leuk boek; wellicht dat ik deze aanschaf…is weer eens wat anders! Fijne review!

  februari 25, 2016 at 1:18 am
 • Reply Heleen Schrijvershof

  Dit lijkt me nu echt een heerlijk boek en hij staat al op het reserveringslijstje van de bieb. ♥ Eerdere boeken van haar vond ik ook al te gek en nu ben ik extra benieuwd!

  maart 2, 2016 at 8:31 pm
 • Reply Marike

  Inderdaad een leuk boek! Vooral voor af en toe een paar hoofdstukken, vond het niet echt een boek dat lekker wegleest lang achter elkaar.
  Marike onlangs geplaatst…Nothing is impossibleMy Profile

  augustus 10, 2016 at 7:45 pm
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Close
  Lees vorig bericht:
  Behind the scenes #121 – Polen, secret project & HEMA

  Leuk dat je een kijkje wilt nemen achter de schermen van mijn blog, waarin ik een stukje vertel over wat...

  Sluiten