Books

La La Land, dé film voor dromers en Hollywoodliefhebbers

La-La-LandLa La Land is een moderne variant op de klassieke Hollywood musical en een ode aan iedereen die durft te dromen. Zaterdagavond bezocht ik deze film – inmiddels de winnaar van 7 Golden Globes – met Anne en we genoten intens van deze verrassende prachtfilm. Waarom? Dat lees je in deze filmrecensie. 

Over La La Land
Mia (Emma Stone) droomt ervan actrice te worden in Hollywood. Tussen het serveren van koffie door rent ze van de ene auditie naar de andere. Jazzmuzikant Sebastian (Ryan Gosling) speelt piano in sjofele clubs om de eindjes aan elkaar te knopen en droomt van een eigen jazzclub. Voor beiden lijkt het leven waar ze op hopen ver weg. Het lot brengt deze dromers samen, maar is hun liefde bestand tegen de verleidingen en de teleurstellingen van het hectische leven in Hollywood?

La La Land is een van de beste films die ik de afgelopen jaren heb gezien
Dat belooft veel voor deze recensie, maar ik kan niet anders dan vol lof praten over deze romantische en sfeervolle film. La La Land bevat alle ingrediënten waardoor je veel kijkplezier beleeft: sterk acteerwerk door Emma Stone en Ryan Gosling (zij halen het beste in elkaar naar boven!), pakkende musicalliedjes, geweldige danschoreo, betoverende verhaallijnen en een verrassend einde. Ik vond het echt een unieke en originele film waarin je als kijker mag genieten van twee dromers die – ondanks de puinhoop van het leven – elkaar vinden. Maar of zij de ups en downs van Hollywood samen overleven is nog maar de vraag!

Damien Chazelle regisseerde deze film, het mag dan wel zijn eerste grote Hollywood film zijn maar hij pakt flink uit én met succes. Zo won hij recent de belangrijke Directors Guild Award voor beste speelfilm. La La Land ontving maar liefst 14 Oscarnominaties en kreeg zeven Golden Globes waarmee de film het record van de film Titanic zelfs evenaarde. Justin Hurwitz componeerde de prachtige muziek die nog dagen in je hoofd blijft zitten. Bij mij staat de soundtrack op repeat! Bovendien vond ik de aankleding van de film tot in de puntjes verzorgd, wat een prachtige outfits en locaties zijn er gebruikt om er zo’n sfeervol geheel van te maken. Het mag gezegd worden: ik ben helemaal weg van deze film vol ouderwetse Hollywoodmagie. Ook zet het kijkers aan het denken over de keuzes die je maakt in het leven en de gevolgen hiervan. De beste film die ik in tijden heb gezien, zo mooi!

De film vond ik nog mooier dan de trailer, maar hieronder alvast een voorproefje van deze indrukwekkende film.

Over indrukwekkend gesproken, deze soundtrack mix staat bij op mij repeat. Enjoy!

Heb jij La La Land al gezien? Veel kijkplezier!

Liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk

9 Comments

 • Reply Romy

  Wat leuk dat je zo enthousiast bent over deze film! Ik wil hem ook nog heel graag met mijn moeder gaan zien binnenkort. Het lijkt me echt een mooie film.
  Romy onlangs geplaatst…Mijn struggles met ‘de perfecte Instagram feed’My Profile

  februari 6, 2017 at 7:37 am
 • Reply Benthe

  Ik heb de film vorige week en ben nog steeds verliefd 💕, de soundtrack staat bij mij ook in mijn favorieten! Echt een film die nog een tijdje in je achterhoofd blijft hangen, zowel vanwege de sfeer en de muziek als de belangrijke boodschap die erin zit.
  Benthe onlangs geplaatst…My week in snapshots: la la land, verlaat kerstdiner, lente & bullet journalingMy Profile

  februari 6, 2017 at 8:08 am
 • Reply Nicole

  Ik heb deze film nog niet gezien, maar mede door deze recensie ben ik heel erg nieuwsgierig! Snel kijken maar!

  februari 6, 2017 at 9:17 am
 • Reply Amy

  Ohh deze film wil ik heel graag nog zien! Ben er enorm benieuwd naar, dus dank voor deze enthousiaste recensie! :-)
  Amy onlangs geplaatst…Een nieuw zondag lijstjeMy Profile

  februari 6, 2017 at 9:22 am
 • Reply Sabine

  Owww die wil ik zien! Zie dat ie al sinds eind december in Colombia draait, tot deze woensdag. Ga dus vandaag of morgen heen :D Thanks voor de tip!
  Sabine onlangs geplaatst…San Gil off the beaten track: bezoek een weverij in CuritíMy Profile

  februari 6, 2017 at 3:42 pm
 • Reply Marle

  Ik denk dat ik dus een beetje te hoge verwachtingen had. Las overal alleen maar lyrische verhalen en vond de film zelf dus een beetje tegenvallen. Mooi hoor, begrijp me niet verkeerd, maar ik had zegmaar het gevoel dat ik een dieper liggende clue gemist had ofzo.
  Marle onlangs geplaatst…5 Manieren om promotie te krijgen in 2017My Profile

  februari 6, 2017 at 5:16 pm
 • Reply Manon

  Deze film wil ik wel heel erg graag zien hoor
  Manon onlangs geplaatst…Ik als Blogger-TagMy Profile

  februari 6, 2017 at 7:15 pm
 • Reply Joyce - LemonyLifeNL

  Deze film wil ik ook zo graag nog zien!
  Joyce – LemonyLifeNL onlangs geplaatst…WE FASHION WISHLISTMy Profile

  februari 6, 2017 at 7:37 pm
 • Reply Sweet Suzie

  Ik vond de film zwaar tegenvallen en heb ‘m halverwege uitgezet. Wát een langdradig verhaal zonder actie! Ik moet daar wel bij zeggen dat ik niet veel musicals kijk, maar er gebeurde gewoon te weinig om mij geïnteresseerd te houden. Maar ik hoor van anderen om mij heel veel goede dingen, dus ik denk dat het aan mij ligt ;)

  februari 9, 2017 at 4:58 pm
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Close
  Lees vorig bericht:
  5 X Wat ik mis aan de zwangerschap

  De zwangerschap is voorbij, de kleine is bij ons en we genieten met volle teugen van deze bijzondere tijd samen....

  Sluiten