Books

Grote kleine leugens, hoe denk ik erover?


Leugens. Je neus groeit ervan, je wordt er onrustig door en het breekt het vertrouwen af. Leugens kunnen ijzersterk zijn en relaties kapot maken. Of je nu kleine of grote leugens de wereld in helpt, eerlijkheid duurt het langst. Helaas duurde het lezen van Grote kleine leugens niet zo lang als ik graag zou willen (aan dit boek mocht nooit een eind komen!), nieuwsgierig naar mijn mening erover? Lees dan vooral snel verder!

Over Grote kleine leugens
Op de pittoreske basisschool Pirriwee Public eindigt het jaarlijkse ouderfeest in een chaos. Met gillende sirenes. Schreeuwende mensen. Een verbijsterde schooldirecteur. En een van de ouders: dood. Is er sprake van moord, een tragisch ongeluk of van een vreselijk ontspoorde ruzie? Wat de ouders van Pirriwee Public zullen leren is dat soms de kleinste leugens het aller gevaarlijkst zijn…

Over Liane Moriarty
Grote kleine leugens biedt een briljante kijk op ex-mannen en nieuwe vrouwen, moeders en dochters, op schoolpleinschandalen en de leugens die we onszelf vertellen om te overleven. Met haar nieuwe roman bewijst Liane Moriarty wederom dat ze een ster is in het schrijven van vlijmscherpe, grappige, soms pijnlijke maar altijd intrigerende pageturners.

Grote kleine leugens beklijft zelfs nog meer dan Het geheim van mijn man.’ – THE NEW YORK TIMES

Mijn mening
Mag ik allereerst mijn complimenten geven aan de vormgever van dit boek? Is de cover geen plaatje? Het omslag sprak mij gelijk aan en triggerde mij enorm, ook al bij haar vorige boek Het geheim van mijn man overigens. Echt een briljante insteek om deze stijl zo mooi door te voeren, geweldig gedaan! Daarnaast krijg je echt ‘heel veel boek’ en kwaliteit voor de prijs, je betaalt twintig euro voor ontzettend veel leesplezier. Ik zou hier ook meer voor neer willen leggen, alleen al vanwege de geweldige schrijfstijl waarvoor Liane Moriarty als auteur staat. Haar manier van schrijven sleurt mij het boek in en zorgt ervoor dat ik er amper meer uit kom. Zij schrijft zo meeslepend en levensecht dat ik onmogelijk niet positief kan worden van haar verhaallijnen. Mocht Liane Moriarty met een nieuwe titel komen dan sta ik gelijk in de rij om deze te reserveren.

Wat mij zo aansprak? Heb je even? De onderwerpen als ‘schoolpleinschandalen’ en de ‘overlevingsmodus’, maar ook de indrukwekkende manier waarop Moriarty je meeneemt in het verhaal en de wijze waarop je je als lezer goed kunt identificeren met de personages. Alles lijkt te kloppen aan Grote kleine leugens, in mijn ogen echt een aanrader en ik hoop dat het wederom een groot succes zal worden. Op naar een mooi plekje in de bestseller 60!

Conclusie
Een briljante en intense pageturner die veel indruk op mij heeft gemaakt!

Grote kleine leugens – Liane Moriarty – Uitgeverij A.W. Bruna – ISBN 9789400506138 – Prijs 19,99 – Pagina’s 448 – Klik hier voor het e-book

Heb jij al een keer een boek gelezen van Liane Moriarty?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

 

Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk

11 Comments

 • Reply Frauke

  Ik dacht eerst dat dit niks voor mij zou zijn, maar toen ik jouw beschrijving las, werd ik echt overtuigd. Alleen al dat het boek scherp en grappig is geschreven, echt iets waar ik fan van ben. Ik onthoud het boek en ga ’t zeker proberen lezen! Thanks voor de tip! De cover is inderdaad heel leuk, trouwens :)! X
  Frauke onlangs geplaatst…Een stralende zomerlook met BourjoisMy Profile

  juni 7, 2016 at 6:53 am
 • Reply Sophie

  Jaa wat een mooie cover! Ik ben nog steeds benieuwd naar het andere boek waar je al over schreef. Deze lijkt me ook leuk om te lezen!
  Sophie onlangs geplaatst…Lief dagboek #45 – Een weekend vol liefdeMy Profile

  juni 7, 2016 at 7:15 am
 • Reply Jenn

  Klinkt als een fijn boek! Ik kende deze schrijfster nog niet.
  Jenn onlangs geplaatst…Gelezen: Lieveling van Kim van KootenMy Profile

  juni 7, 2016 at 8:04 am
 • Reply Lindsey Beljaars

  Oeh, klinkt heel goed! Ik ken het boek niet maar je hebt me zeker nieuwsgierig gemaakt!
  Lindsey Beljaars onlangs geplaatst…10 leuke Vaderdag cadeausMy Profile

  juni 7, 2016 at 8:22 am
 • Reply Chantalle

  Wat een mooie cover van het boek! Ik ben er nu wel erg benieuwd naar geworden.
  Chantalle onlangs geplaatst…The Fairytale – TAG.My Profile

  juni 7, 2016 at 10:09 am
 • Reply Lottes Anekdotes

  Ik ben fan van Liane Moriarty en dit boek staat echt al een hele tijd op mijn to read-lijstje. Helaas is dat lijstje erg lang, dus het zou nog wel eens een hele tijd kunnen duren voor ik het effectief kan lezen…
  Lottes Anekdotes onlangs geplaatst…Beetje foto’s, beetje onzin: deel VMy Profile

  juni 7, 2016 at 1:59 pm
 • Reply Manon

  Klinkt erg goed. Ik ben nieuwsgierig !
  Manon onlangs geplaatst…Mac Vibe Tribe Lipstick | Hot ChocolateMy Profile

  juni 7, 2016 at 2:52 pm
 • Reply Jessica

  De covers zijn inderdaad echt fantastisch mooi! <3
  Jessica onlangs geplaatst…5x Leuke subscription boxenMy Profile

  juni 7, 2016 at 7:55 pm
 • Reply Eveline

  Ik vond ‘Het geheim van mijn man’ ook een heerlijk boek om te lezen. Ik ben benieuwd naar dit verhaal, het boek komt op mijn lijstje!
  Eveline onlangs geplaatst…Recensie: In de familie ~ Joyce SpijkerMy Profile

  juni 7, 2016 at 8:32 pm
 • Reply Vivian

  Jaaa deze lijkt me echt leuk! Ik ga binnenkort Het geheim van mijn man maar eens lezen en als die goed bevalt, dan ga ik deze kopen!
  Vivian onlangs geplaatst…Waar mijn hart vol van is: meiMy Profile

  juni 8, 2016 at 5:50 pm
 • Reply Marle

  Ik was zo positief verrast door haar andere boek, waarvan ik de cover overigens nóg mooier vind dan deze. Ben dus ook enorm benieuwd naar deze!

  http://www.girlalmighty.nl
  Marle onlangs geplaatst…6 FOOD BLOGS OM NU TE VOLGENMy Profile

  juni 18, 2016 at 4:07 pm
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Close
  Lees vorig bericht:
  Ben ik zenuwachtig voor de bruiloft?

  Ik krijg dagelijks de vraag of ik mij zenuwachtig voel voor de bruiloft die binnenkort zal plaatsvinden. Het is een...

  Sluiten