Books

Een ode aan Jojo Moyes

Jojo Moyes is mijn favoriete auteur. Ze steekt met kop en schouders boven andere schrijvers uit die mij middels woorden ontroeren, enthousiasmeren, gelukkig maken en raken. En dat is erg bijzonder, want ik lees maar al te graag álles wat los en vast zit en toch heb ik nog geen auteur ontdekt die haar kan overtreffen of in de buurt van haar talent komt. Tijd voor een ode aan Jojo Moyes!

Levendige personages die voelen als vriendinnen of zelfs als zussen: Sisters are different flowers from the same garden. Een quote die goed aansluit bij het gevoel dat ik ervaar tijdens het lezen van de prachtige romans geschreven door Jojo Moyes. Haar schrijfstijl sleept mij zodanig mee tijdens het lezen dat ik mij echt los moet trekken als er iets tussen haar boeken en mij komt. Het gevolg? Ik vergat zelfs uit te stappen bij de juiste halte tijdens het lezen van Voor jou. Tevens werd ik toentertijd niet gewaarschuwd dat dit boek echt een tranentrekker zou zijn, waardoor ik in het openbaar zat te snikken alsof mij iets tragisch was overkomen. En over tragisch gesproken, wat vond ik het heftig toen ik haar boeken uit had gelezen! Want wat lees je na zo’n pareltje van Moyes? Daar mag Moyes ook wel een handleiding voor schrijven… 

Haar personages leefden nog lang in gedachtes bij mij voort, zo was ik bijvoorbeeld heel nieuwsgierig wat er was gebeurd met Louisa uit Voor jou, hét boek dat inmiddels ook verfilmd is! Een leven na jou, het waanzinnige vervolg op haar bestseller, had ik net uitgelezen toen dit geweldige nieuws mij bereikte. Inmiddels is de trailer verschenen bij Warner Bros van Voor jou, de Engelse titel hiervan is Me Before YouMe Before You is een romantisch drama gebaseerd op het gelijknamige boek van Jojo Moyes. Emilia Clarke (Game of Thrones) speelt de rol van het dorpsmeisje Louisa Clark (geweldig toch dat je een achternaam hebt die zo overeenkomt met je personage?). Haar leven verandert plotsklaps, wanneer zij wordt ingehuurd om de zorg op zich te nemen voor Traynor (Sam Claflin – The Hunger Games), een jongeman die gehandicapt is geraakt door een motor ongeluk. Me Before You is vanaf 16 juni 2016 te zien in de Nederlandse bioscoop. Nieuwsgierig naar de trailer? Die kan je hieronder bewonderen. Ik moest gelijk weer Huilen met een hoofdletter H toen ik deze prachtige trailer zag. Zó mooi (Moyes)!

Wat ik vond van Een leven na jou?  Ge-wel-dig, wat een pareltje! Ik heb extra langzaam geprobeerd te lezen, omdat Louisa voelde als een lieve vriendin waar ik geen afscheid van kon nemen. Hartverwarmend, ontroerend en propvol liefde! Mijn conclusie van Portret van een vrouw? Vanaf de eerste bladzijde voelde ik de magie van Moyes waarmee zij deze schitterende roman kleur heeft gegeven. Levensechte personages, pure liefde en passie; Moyes heeft zichzelf wederom overtroffen, dit is kunst! Ook werd ik Vier plus één ingetrokken en het was lastig om na het lezen dit mooie gezin los te moeten laten. Haar schrijfstijl is verslavend goed en haar invalshoeken zijn ontzettend origineel. Kortom: houd je van romantiek, levensechte en hartverwarmende personages en verrassende invalshoeken? Dan ga je echt genieten van Jojo Moyes. 

Verschijnt er een nieuw kunstwerk? Dan denk ik (Mo)YES! en streep ik de dagen af totdat haar boek in de (web)winkels ligt. Ik ben dan ook heel trots dat Voor jou is verfilmd en in de Nederlandse bioscopen zal draaien. De trailer is al adembenemend, ik denk dat mijn favoriete film tevens is geboren! Ik kijk er ontzettend naar uit en ik hoop dat we nog heel lang van prachtige boeken mogen genieten die Jojo Moyes zal schrijven. 

Heb jij al een boek van Jojo Moyes gelezen?

Liefs Dagmar
Follow me on
Facebook ♧ Bloglovin ♧ Twitter ♧ Instagram ♧ Youtube

Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk

28 Comments

 • Reply Femke

  Ik heb nog nooit een boek van Jojo Moyes gelezen, misschien wordt dat eens tijd?!
  Femke onlangs geplaatst…Mijn favoriete.. Blogs #6My Profile

  februari 4, 2016 at 6:36 am
 • Reply Suzanne

  Ik kende haar boeken nog niet, misschien word het tijd om ze te gaan lezen.
  Suzanne onlangs geplaatst…Dagboek: How I’m really doingMy Profile

  februari 4, 2016 at 7:10 am
 • Reply Sophie

  Oh jeetje, nu moet ik toch echt eens een boek van haar lezen!
  Sophie onlangs geplaatst…Wat vind jij van demooistesteraandehemel.nl?My Profile

  februari 4, 2016 at 7:30 am
 • Reply Manon

  Oohhh ik heb nu 2 boeken van haar gelezen (voor jou en vier plus een) en ik ben er ook dol op. Momenten om te lezen zijn schaars met een dreumes in huis maar er staat alweer een boek van haar klaar op mijn ereader!
  Manon onlangs geplaatst…Een typische dag uit het leven van Manon en NiloMy Profile

  februari 4, 2016 at 8:08 am
 • Reply Marleen

  Ik heb nu 7 boeken van haar gelezen en ze is ook mijn favoriete auteur aller tijden! Heb je Walvisbaai al gelezen? Dat is ook een prachtig boek!

  februari 4, 2016 at 9:26 am
 • Reply Anne - Ditisanne.nl

  Leuk! Ik ben deze week in ‘Voor Jou’ begonnen, ben nu halverwege. Moet eerlijk zeggen dat ik nog niet zo lyrisch ben als de meeste bloggers die er over schreven, maar misschien komt dat nog! 😀 Het is zeker een mooi boek maar vind het vooralsnog niet meer dan dat. Maar goed om te horen dat er een vervolg is! 😀
  Anne – Ditisanne.nl onlangs geplaatst…Dit Is De Vraag! #20 My Favourite MoviesMy Profile

  februari 4, 2016 at 9:43 am
 • Reply Lindsey Beljaars

  Wow. ik ken het helemaal niet! Maar ik ben dol op lezen dus ga dit zeker even onthouden!
  Lindsey Beljaars onlangs geplaatst…Marc Jacobs Daisy BlushMy Profile

  februari 4, 2016 at 9:47 am
 • Reply anna

  Ah wauw, na het lezen van je artikel ben ik zo benieuwd geworden naar deze schrijfster. Ik heb nog geen boeken van haar gelezen, maar dat ga ik zeker weten doen!
  anna onlangs geplaatst…MIJN CATRICE LIPSTICK STASHMy Profile

  februari 4, 2016 at 10:26 am
 • Reply Anne

  Dagmar, wat schrijf je toch LEUK! Ik vind het zo leuk teksten van je te lezen, dan maakt het me nog weinig uit waar het over gaat! Haha. Ik heb de trailer gezien en die film lijkt me écht heel leuk! Ik ben niet zo’n lezer (oké, ik ben wel een lezer maar ik maak gewoon geen TIJD om te lezen..) maar je maakt me enthousiast over de boeken van Jojo Moyes, dus misschien moet ik er toch maar aan geloven. X

  februari 4, 2016 at 10:47 am
 • Reply Judith

  Ik ben momenteel toevallig bezig met Voor jou van Jojo Moyes en je hebt helemaal gelijk: wat een prachtige schrijfstijl en een heel mooi verhaal. Stiekem weet ik door de beschrijving van Een leven na jou al een beetje hoe het verhaal ten einde zal komen, maar ik ben en blijf enthousiast. De trailer zal ik meteen kijken als ik het boek heb uitgelezen (bang voor nog meer spoilers!). :)
  Judith onlangs geplaatst…4 Blogs die meer volgers verdienen #2My Profile

  februari 4, 2016 at 11:06 am
 • Reply Reggy

  Hm, nog nooit een boek van Jojo Moyes gelezen. Maar als ik jouw verhalen lees en deze trailer zie ga ik gelijk even een boek downloaden voor mijn e-reader. Thanks voor de tip!
  Reggy onlangs geplaatst…7 redenen waarom jij carnaval moet vieren!My Profile

  februari 4, 2016 at 11:35 am
 • Reply Lotte

  Oh my, nu ik de trailer gezien heb, wil ik het boek zooooooooo graag lezen!!!
  Lotte onlangs geplaatst…Gedichtendag: OpluchtingMy Profile

  februari 4, 2016 at 11:58 am
 • Reply Sonja

  Oooh dit klinkt allemaal zo goed! Ik hou ook echt van boeken waarin de personages echt gaan voelen alsof ik ze ken, alsof je geen afscheid van ze wilt nemen. En ik hou ook echt van emoties in een boek. Dus dit moet ik echt onthouden, bedankt voor de tip! :)
  Sonja onlangs geplaatst…Hoogtepunten van de maand ♡ JANUARIMy Profile

  februari 4, 2016 at 12:21 pm
 • Reply Amy

  Ik zag gisteren de trailer van Me Before You en ik was alleen al van dat kleine stukje onder de indruk… deze film moet ik zien! :-D Ik vind de boeken van Moyes ook echt geweldig, ze schrijft zo mooi en meeslepend. Ik ben fan!
  Amy onlangs geplaatst…Zo kom je makkelijk aan je dagelijkse beweging!My Profile

  februari 4, 2016 at 1:15 pm
 • Reply Maaike

  Ik ben het helemaal met je eens! Ik ben normaal helemaal niet zo’n extreme fangirl, maar je had me moeten zien toen ik de trailer van Me Before You voor de eerste keer keek, haha. En de tweede en derde en veertiende keer, trouwens. Wat ook deels komt door Sam Claflin, maar dat terzijde. Voor jou is één van de drie boeken die me in mijn hele leven aan het huilen kregen, dus dat zegt wat. Portret van een vrouw vond ik ook erg mooi! Ik houd van haar schrijfstijl. :)
  Maaike onlangs geplaatst…Recensie: Misschien ooit – Colleen HooverMy Profile

  februari 4, 2016 at 1:56 pm
 • Reply Corinne

  Wat een enthousiast artikel! Ik begrijp je ook helemaal! En ik kijk ook heel erg uit naar de film. Ik heb nu Portret van een vrouw voor me liggen. Ik ga er gelijk in beginnen.
  Corinne onlangs geplaatst…Rose Wisdom thee van RitualsMy Profile

  februari 4, 2016 at 2:01 pm
 • Reply Sarah

  Oh-My-GOD! Ik wist niet dat Me Before You verfilmd was. Wat een leuke verrassing, dit! Ik vond dat boek echt fantastisch <3

  februari 4, 2016 at 3:01 pm
 • Reply karlien

  Ik ken deze schrijfster helemaal niet, ga direct een boek van haar reserveren bij de bieb :)
  karlien onlangs geplaatst…7x Bijzonder overnachten met kidsMy Profile

  februari 4, 2016 at 4:09 pm
 • Reply Amy

  Ik ben ook helemaal weg van de boeken van Jojo Moyes.
  Ik kan niet wachten tot ik de film kan bekijken!!!!
  Het zijn zulke fijne boeken om te lezen en je wordt echt het verhaal ingezogen!
  Amy onlangs geplaatst…Mijn tatoeages en hun verhaalMy Profile

  februari 4, 2016 at 4:44 pm
 • Reply Sabine

  hee wat leuk dat dat een verfilming van een boek is, wist ik helemaal niet! Was van plan die film wel binnenkort te gaan kijken, lijkt me heeeel leuk

  februari 4, 2016 at 7:23 pm
 • Reply Vivian

  Ik vind haar ook echt een heerlijke schrijfster, en dan te bedenken dat ik Vier plus één en Portret van een vrouw nog steeds moet lezen haha. Hopelijk binnenkort!
  Vivian onlangs geplaatst…10 dingen om te doen als je geen internet hebtMy Profile

  februari 4, 2016 at 7:40 pm
 • Reply Frédérique

  Vind het ook een super auteur, terecht ode! ;) En die film wil ik echt zien, ben erg benieuwd hoe de personages uit een boek hiervan to leven zijn gebracht!

  februari 4, 2016 at 8:13 pm
 • Reply Ayla

  Ze is ook écht mijn favoriete schrijfster :D een leven na jou is zoooooo mooi, die film MOET ik als allereerste zien, haha! :D
  Ayla onlangs geplaatst…Mijn wrap-up: januari 2016My Profile

  februari 5, 2016 at 8:21 pm
 • Reply Eveline

  Ik vind het heel jammer dat ik de trailer heb gezien voordat ik het boek ‘Een leven na jou’ gelezen heb. Louisa en Will waren in mijn hoofd heel anders, in de trailer vond ik ze best wel tegenvallen. Ik ben bang dat bij het lezen van het vervolg te veel lees met de acteurs in mijn hoofd…
  Eveline onlangs geplaatst…Recensie: Stuk van jou ~ Sophie JacksonMy Profile

  februari 7, 2016 at 1:01 pm
 • Reply Justine

  Jaaaa helemaal mee eens! Ik heb nooit een favoriete schrijfster gehad tot Moyes. Zij is echt goed! Ik geniet van elk boek en sta te stuiteren tot ik de film kan zien. (oke en tot ik Sam Claflin kan zien, haha!)
  Justine onlangs geplaatst…Happy Monday: diepte- en hoogtepunten in één weekMy Profile

  februari 8, 2016 at 2:50 pm
 • Reply Boek review | Voor Jou - My Winding Path

  […] By Dagmar Valerie leerde ik Jojo Moyes kennen en werd ik benieuwd naar haar boeken. Normaal lees ik historische […]

  maart 25, 2016 at 5:41 am
 • Reply Bregje

  Ik heb Jojo Moyes pas kort geleden ontdekt en ik deel je mening volkomen! Wat een geweldige boeken!!
  Bregje onlangs geplaatst…Er was eens een prinses…..My Profile

  augustus 1, 2016 at 9:57 pm
 • Reply Ik verzamel Jojo Moyes – Favoritez

  […] het begin van dit jaar deelde Dagmar een ode aan Jojo Moyes op haar blog en ik kon mij daar he-le-maal in vinden! Sinds ik mijn eerste boek van […]

  oktober 16, 2016 at 6:12 am
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Close
  Lees vorig bericht:
  Trouwen – I said yes to the dress!

  Vandaag was de grote dag: eindelijk mocht ik mijn langverwachte droom in vervulling laten gaan en voor het eerst een...

  Sluiten