Books

Boektober 2016, ben jij er klaar voor? Deze boeken ga ik lezen!


Vorig jaar was de maand oktober een groot leesfeest, want het was namelijk tijd voor #Boektober. Een maand waarin je jezelf uit kunt dagen om meer te lezen dan je nu al doet. Of om eindelijk de leesflow weer te pakken te krijgen of je reading challenge voor 2016 een boost te geven. Mijn boeken liggen klaar om van #Boektober 2016 een succes te maken. Spannend! Durf jij de uitdaging aan? 

Daag jezelf uit tijdens #Boektober 2016
Heb jij zin om meer te lezen, maar kom je er niet aan toe? Of zou je graag lekker in de leesflow willen komen? In oktober gaan we heel graag met jou de uitdaging aan om meer te lezen dan je nu al doet. Iedereen kan deelnemen aan #Boektober en het is gratis! Wat je nodig hebt? Leesvoer en zin om mee te doen aan deze gezellige reading challenge. Geef jezelf de uitdaging mee om een X aantal boeken te lezen tijdens de maand oktober en je bent klaar! Althans, wel met het uitdagen van jezelf. Het echte leeswerk moet natuurlijk nog beginnen. Bedenk welke boeken je graag zou willen lezen en leg deze alvast klaar of ren naar de winkel om van je wishlist realiteit te maken. Vanaf 1 oktober gaan we aan de slag. Meld je aan via de Facebookpagina van Boektober en post gezellig mee met je ervaringen om anderen te motiveren en inspireren met jouw leestips. Veel leesplezier!

De boeken die ik tijdens #Boektober wil lezen
Gemiddeld lees ik een boek per week, maar tijdens #Boektober heb ik de lat iets hoger voor mijzelf gelegd. Ik wil namelijk heel graag 6 boeken lezen in die maand!  Lezen moet natuurlijk wel een plezierige en ontspannende bezigheid blijven, maar ik vind het heerlijk om er juist wat meer tijd voor vrij te maken. Het grote misschien geschreven door John Green staat al láng op mijn wishlist om te lezen en daarom hoop ik heel graag tijdens #Boektober van deze topper te kunnen genieten. Althans, ik gok dat het een topper is want ik hoor alleen maar positieve geluiden over dit boek! En dan stap ik over naar dé thriller van dit najaar zoals A.W. Bruna dit boek positioneert. Orphan X lijkt mij spannend en waanzinnig sterk. Ik heb al een tijdje niet zo’n boek vol actie en spanning gelezen, waardoor ik denk dat dit voor een verfrissende afwisseling kan zorgen. Vervolgens duik ik in een boek van Youp, namelijk Sorry! Jord moet altijd zo hard om hem lachen dat ik eigenlijk erg benieuwd ben geworden naar zijn schrijfstijl. Daarna pak ik een intense non-fictie titel erbij die veel indruk heeft gemaakt op anderen. Dans zonder benen geschreven door Jen Bricker klinkt veelbelovend en bijzonder. De afstand tussen jou en mij en Een bijzonder jaar wil ik ook zo graag al héél lang lezen. Tijd om actie te ondernemen en in deze prachtige boeken te duiken. Dat wordt genieten!

Hoeveel boeken hoop jij tijdens #Boektober te gaan lezen? Durf jij de uitdaging aan? 

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk

29 Comments

 • Reply Kirsty

  Wat leuk dat je de challenge weer doet! Ik twijfel nog even of ik mee ga doen; ik zit nu al goed in een leesflow, maar het lijkt mij wel leuk. Het moet alleen niet zo zijn dat ik het als een druk ga voelen.
  Kirsty onlangs geplaatst…My Week in Photos September 3My Profile

  september 25, 2016 at 8:22 am
 • Reply Judith

  Wat leuk dat #Boektober dit jaar weer terugkeert! Ik ga zeker meedoen. Het lijstje van boeken dat ik nog wil lezen, is vrij groot dus ik ga snel eens een lijstje (en doel) samenstellen. :)
  Judith onlangs geplaatst…Lola & The Boy Next Door – Stephanie PerkinsMy Profile

  september 25, 2016 at 9:20 am
 • Reply Anita

  Inderdaad een fijne manier om mijn reading challenge een boost te geven! Ik doe zeker weer mee en wil er net zoals vorig jaar weer 4 lezen. Afgelopen tijd stond het lezen stil dus het komt als geroepen. Nu nog de boeken bij elkaar zoeken.
  Anita onlangs geplaatst…Joy in my mind #26My Profile

  september 25, 2016 at 10:05 am
 • Reply Anna

  Ik wil volgende maand het Rosie project gaan lezen (die staat al vast) en verder moet ik nog even gaan snuffelen bij de bibliotheek! Super tof Dagmar! Liefs
  Anna onlangs geplaatst…REAL study tips | 2016My Profile

  september 25, 2016 at 10:16 am
 • Reply Joor

  Ik vind dit echt een geweldige toffe challenge in oktober! Ik heb een aantal boeken wat ik in oktober wil gaan lezen. Ben erg benieuwd of ik het ga halen! :)

  september 25, 2016 at 12:10 pm
 • Reply Joyce

  Leuk! mijn boeken liggen klaar en die van jou mag ik er hopelijk deze week nog aan toevoegen. Ik ga voor 4 boeken en hopelijk lukt het ook. Fijne zondag! X
  Joyce onlangs geplaatst…The kids brand tagMy Profile

  september 25, 2016 at 1:02 pm
 • Reply Anouk

  ”Het grote misschien” is echt mijn favoriete boek van John Green, zo leuk dat je die gaat lezen! ♥ Ook ”De afstand tussen jou en mij” is een mooi en bijzonder boek. Zelf wil ik sowieso de boeken ”54 minuten” en ”Wink, Poppy en Midnight” gaan lezen :)
  Anouk onlangs geplaatst…Winactie: Kate Ling – Eenzaam en Extreem Ver WegMy Profile

  september 25, 2016 at 2:27 pm
 • Reply Carolien

  Leuk ik doe weer mee!
  Carolien onlangs geplaatst…Bij de therapeutMy Profile

  september 25, 2016 at 5:58 pm
 • Reply Saar

  Ik doe dit jaar graag mee met boektober! Welke boeken ik ga lezen weet ik nog niet, maar ik ga morgen naar de bibliotheek dus dan weet ik meteen wat er op mijn leeslijst komt!
  Saar onlangs geplaatst…De eerste baby-aankopen, burlesque en quality timeMy Profile

  september 25, 2016 at 7:14 pm
 • Reply Marleen

  Op dit moment ben ik bezig met een lijstje, maar er zijn zoveel boeken die ik wil lezen! I need more hours in a day! Ik wil in ieder geval 2 thrillers lezen, een aantal boeken van de bibliotheek die al een hele tijd op mijn nachtkastje liggen en natuurlijk jouw boek! ^^
  Marleen onlangs geplaatst…Leuk om te doen: najaar 2016My Profile

  september 26, 2016 at 11:15 am
 • Reply Marloes

  Ik doe mee, al heb ik het voor de leesflow helemaal niet nodig, het lijkt me gewoon gezellig! Woensdag na mijn bezoekje aan de bieb ga ik eens bekijken wat er op mijn TBR voor oktober komt, leuk!

  september 26, 2016 at 7:28 pm
 • Reply Leonie van Mil

  Wat grappig. Ik ga er nog even over nadenken. Ik wil heel graag weer beginnen met lezen, maar ik ben een beetje bang dat de leesflow dit keer uitblijft. Maar echt een super leuke actie en wie weet bedenk ik mij nog.
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…Zijn favoriete speelgoedMy Profile

  september 27, 2016 at 7:59 am
 • Reply Kim

  Ik moet er nog even over nadenken… Ik doe al heel erg lang over 1 boek nu en heb nog heel erg veel te lezen liggen dus dat zou wel handig zijn… :-)
  Kim onlangs geplaatst…“Act your age”My Profile

  september 27, 2016 at 12:23 pm
 • Reply Bettie

  Sowieso dat boek lezen van John Green. Ik heb de originele versie ( in het engels dus,) en ik ben echt verliefd geworden op het boek. Ik weet zelf nog niet welke boeken ik ga lezen, maar ik lees sowieso altijd wel veel, dus echt een uitdaging wordt het niet.
  Bettie onlangs geplaatst…Why autumn is a beautiful seasonMy Profile

  september 28, 2016 at 2:08 pm
 • Reply Bregje

  Ik ben er ook weer klaar voor! Zojuist op bol.com jouw boek besteld, cadeautje voor mezelf! xx
  Bregje onlangs geplaatst…Oh Happy Day #25: Autostress, verdwalen en droomuitzichtMy Profile

  september 29, 2016 at 11:23 am
 • Reply Esmeralda

  Leuk, ik doe zeker mee. En ik ga 4 boeken lezen.
  Esmeralda onlangs geplaatst…Drie hobby’sMy Profile

  september 30, 2016 at 7:16 am
 • Reply Anne - Simple Thoughts

  Oeh, dat vind ik leuk! Ik ga gezellig mee doen :D
  Anne – Simple Thoughts onlangs geplaatst…Mijn favoriete love quotes ♥My Profile

  september 30, 2016 at 3:13 pm
 • Reply Boektober: wat is dat nou weer? - Huisvlijt

  […] Boektober is een initiatief van Dagmar, de vrouw achter het blog Dagmar Valerie. […]

  oktober 1, 2016 at 6:25 am
 • Reply Gerrianne

  Leuk dat je weer Boektober organiseert. Ik doe mee :-)
  Moet ik, behalve de fb-pagina liken nog iets anders doen om me op te geven?
  Gerrianne onlangs geplaatst…Op een rijtje: de boeken van septemberMy Profile

  oktober 1, 2016 at 6:27 pm
 • Reply Reads: #Boektober, Hier gaan we weer! – Jenblogt

  […] Vorige jaar deed ik ook mee aan #boektober en vond dat toen echt super leuk. In dit artikel gaf ik al een uitleg over boektober. Maar om het nog een keer kort samen te vatten, aan het begin van oktober geef je jezelf een uitdaging om een bepaald aantal boeken te lezen. Of dit nou is om je goal voor dit jaar te halen, om in een leesflow te komen of omdat je nooit leest en weer eens een boek op wilt pakken maakt niet uit. Geef jezelf een uitdaging en begin met lezen! Meer informatie vind je hier. […]

  oktober 1, 2016 at 6:37 pm
 • Reply #Boektober – The Fabulous Life of Ellen

  […] van #boektober. Een maand lang jezelf uitdagen om boeken te lezen. Het is vorig jaar bedacht door Dagmar en dit is de tweede editie. Nadat ik erover las bij Breg Blogt, kwam ik de #boektober challenge […]

  oktober 2, 2016 at 4:56 am
 • Reply Wrap-up september: #boekperweek #prentenboekperweek #HRC2016 | biebmiepje

  […] op een gezondere en gelukkigere oktober! 😉 En ik hoop van mijn leesdip af te raken en in “Boektober” weer meer volwassenen boeken te […]

  oktober 2, 2016 at 10:54 am
 • Reply Op de Koffie: Oostenrijk, Boektober & herfst - Wanda's Wereld

  […] om op die manier je avond of in geval van een regenachtige zondag je tijd door te brengen. Dankzij Dagmar werd ik me weer bewust van Boektober en dat is natuurlijk dé manier om weer helemaal in die […]

  oktober 3, 2016 at 9:49 am
 • Reply Lize

  Ik lees nu pas dat het terug boektober is. De laatste tijd kom ik extra weinig aan lezen toe dus misschien is het nu wel een goed moment om de uitdaging aan te gaan?! Ik ga het in ieder geval proberen.

  oktober 3, 2016 at 4:03 pm
 • Reply Boeken die ik wil lezen tijdens boektober | Make It Personal

  […] als vorige jaar organiseert Dagmar van de blog By Dagmar Valerie weer boektober! In de maand oktober is het de bedoeling om je To Be Read stapel een stukje kleiner […]

  oktober 4, 2016 at 9:09 am
 • Reply Justen

  Orphan X vond ik zelf erg goed, geniet ervan en succes met doorlezen! P.S. mocht je na al die boeken tijd over hebben, de nieuwste Harry Potter lees je in twee dagen uit! :-)

  oktober 4, 2016 at 11:00 am
 • Reply Mijn favoriete kinderboek - Simple Thoughts

  […] en dat eigenlijk nog wel doe, maar mezelf daar de tijd niet echt voor gun. DUS ik ga meedoen aan boektober! Ik heb allerlei boeken op mijn e-reader gezet en ik ga proberen er minimaal 6 deze maand te lezen. […]

  oktober 7, 2016 at 11:03 am
 • Reply Annelies

  Lange lijst voor oktober! Uiteindelijk heb ik door drukdruk bezig zijn slechts 1 boek in oktober gelezen: Als je iemand verliest die je niet kan verliezen van Ish Ait Hamou. Ik ben laatst naar een lezing van hem geweest en hij is een rasverteller!
  Die tip van John Green ga ik onthouden. Ik heb nog niets van hem gelezen *shame on me*. Maar ik ken de auteur natuurlijk wel.
  Dank je voor de lijst!

  november 16, 2016 at 2:39 pm
 • Reply Roxanne - Budgetella

  Wat een leuke challenge!! Ik heb Orphan x ook gelezen en ik vond het rete spannend!! Zo’n boek is dan weer een goede afwisseling met de wat lichtere kost.

  maart 24, 2018 at 8:23 am
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Close
  Lees vorig bericht:
  Zwangerschapskwaaltjes, klachten en andere ongemakken

  Zwangerschapskwaaltjes, klachten tijdens de zwangerschap en andere ongemakken. Daar gaan we het in dit artikel even over hebben. Over het...

  Sluiten