Books

Alles op een rijtje met Paula Rizzo


Een leven zonder lijstjes? Dat kan ik mij echt niet voorstellen. Sinds ik kan schrijven,  maak ik al lijstjes. Van bucket lists tot dankbaarheidslijstjes, to-do-lijstjes, inpaklijstjes en hersenspinsels die ik op een rij zet. Een dag zonder lijstjes is voor mij ondenkbaar. Ik vond het daarom extra interessant om het boek Alles op een rijtje door Paula Rizzo te lezen. Hoe ik het vond, lees je in deze recensie!

Over Alles op een rijtje
Wat hebben Richard Branson, Martha Stewart, Sheryl Sandberg, Ellen DeGeneres en Madonna met elkaar gemeen? Het zijn allemaal lijstjesmakers. De geschiedenis leert ons dat de grootste creatieve vernieuwers allemaal to-dolijstjes maakten en ze vaak bijwerkten. Een recent onderzoek door LinkedIn wees uit dat 63% van alle professionals regelmatig lijstjes maakt. Heb jij het idee soms achter de feiten aan te lopen, of wil je wat meer structuur aanbrengen in je to-dolijstjes, dan is dit boek dé oplossing. Paula Rizzo, succesvol tv-producent en de vrouw achter www.ListProducer.com, deelt haar tips en tricks om eindelijk al je lijstjes binnen de tijd af te vinken en zo tijd over te houden voor een goed boek, je hobby of andere dingen waar je echt blij van wordt.

Mijn mening
Wat een feestje om te mogen lezen dat er meer mensen zo bezig zijn met lijstjes. Ik vond het heel erg leerzaam om meer te mogen leren over iets wat ik eigenlijk al uit automatisme doe: het maken van lijstjes. Ik kan simpelweg niet meer zonder en zoek altijd naar mogelijkheden om efficiënter en productiever het dagelijkse invulling te geven, daar helpen lijstjes mij ontzettend bij. Ook vond ik het prettig om in dit boek de bevestiging te krijgen hoe andere lijstjesmakers kleur geven aan deze activiteit, heel inspirerend en fijn! Ook vond ik het fantastisch dat dit boek zo praktisch en toegankelijk geschreven is met handige voorbeelden en een fijne verdeling qua onderwerpen die aanbod komen, het is zo relevant en waar!

Of je nu expert bent of net om de hoek komt kijken wat lijstjes betreft: voor iedereen zit er voldoende informatie in om er lekker mee aan de slag te gaan. Ik heb niet veel nieuws meegekregen, maar vond het juist echt heel prettig om ermee bezig te zijn en in mijn geval te leren over waarom ik doe wat ik altijd doe. Om toch een puntje te noemen, in elk hoofdstuk lijkt ze haar blog zo vaak mogelijk te willen noemen. Na het voorwoord weet ik zelf eigenlijk al wel waar ik moet kijken en de zelfpromotie had voor mij daarom achterwege gelaten mogen worden. Maar mijn complimenten voor Paula Rizzo, lijstjes verrijken en al helemaal na het lezen van Alles op een rijtje!

En om dus in het thema van dit boek te blijven, een lijstje waarom dit boek écht de moeite waard is om te lezen:

☆ Een feest van herkenning; de perfecte bevestiging dat lijstjes een waardevolle toevoeging zijn;
☆ Heerlijke en toegankelijke schrijfstijl;
☆ Praktische voorbeelden;
☆ Handige tips en tricks om nog productiever aan de slag te gaan;
☆ Voor beginners én experts.

Conclusie
Wat een toegankelijk en praktisch boek. Fijn om te lezen én om te mogen leren van Paula Rizzo. Een leven zonder lijstjes kan ik mij niet meer voorstellen!

Alles op een rijtje – Paula Rizzo – ISBN 978940050655 8 – 168 pagina’s – Uitgeverij Lev. – €  16,95 – Klik hier voor het e-book

Hou jij ook van lijstjes en maak je deze regelmatig?

Liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk

14 Comments

 • Reply Femke

  Ik kan mij absoluut een leven zonder lijstjes voorstellen.. Maar onbewust maak ik ook snel een lijstje, maar dan vaak in mijn hoofd!
  Femke onlangs geplaatst…Review: Milani matte lip crème AmoreMy Profile

  februari 18, 2016 at 6:56 am
 • Reply Kirsten

  Oh dit is echt een boek voor mij! Ik kan ook overal lijstjes van maken; to do lijstjes, bloglijstjes, quote-lijstjes en zelfs al leuke-dingen-om-te-doen-in-de-zomer-lijstjes. Haha! Zonder lijstjes ben ik nergens.
  Kirsten onlangs geplaatst…DIY polaroid fotoboekje + win!My Profile

  februari 18, 2016 at 7:13 am
 • Reply Judith

  Dit klinkt zeker als een geweldig boek! Ik houd zelf ook van lijstjes maken, dus om redenen en tips te krijgen, is altijd fijn. :) Wel jammer van die zelfpromotie in (bijna) ieder hoofdstuk.
  Judith onlangs geplaatst…Valentine Book TagMy Profile

  februari 18, 2016 at 7:55 am
 • Reply Renske

  Hier nog zo’n lijstjesfreak! ;-) Een leven zonder lijstjes kan ik mij niet voorstellen, hoewel ik soms wel enige moeite heb met het stellen van prioriteiten binnen mijn lijstjes, haha. Dit boek is echt een musthave! :-)
  Renske onlangs geplaatst…1000 vragen aan jezelf #6My Profile

  februari 18, 2016 at 9:23 am
 • Reply Linda

  Klinkt interessant! Ik ben ook groot fan van lijstjes en planningen maken, dus ik ga dit boek even onthouden!
  Linda onlangs geplaatst…Week report #12My Profile

  februari 18, 2016 at 9:40 am
 • Reply Jenn

  Klinkt als een leuk boek! Ik hou wel van lijstjes, maar maak eigenlijk maar weinig praktische lijstjes. Eigenlijk alleen mijn boodschappenlijstje nu ik er zo over nadenk.
  Jenn onlangs geplaatst…Gelezen: Het Rosie Project van Graeme SimsionMy Profile

  februari 18, 2016 at 9:50 am
 • Reply Valerie

  I love lijstjes! Nu nog zorgen dat ik de gemaakte lijstjes er regelmatig bij pak en mij aan mijn planning houden. Wunderlist helpt daarbij!

  februari 18, 2016 at 10:14 am
 • Reply Marcia

  Ik maak ook heel graag lijstjes. Ik vind het een heerlijke en overzichtelijke manier om te werk te gaan. Maar ik moet wel eerlijk toegeven dat ik niet enorm veel interesse heb in dit boek; lijstjes maken doe ik gewoon op mijn eigen manier en daar heb ik geen hulp bij nodig ;)
  Marcia onlangs geplaatst…De mooiste covers in mijn boekenkastMy Profile

  februari 18, 2016 at 10:18 am
 • Reply Rosanne

  Ik lees bijna nooit een boek maar volgens mij móet ik deze gewoon gaan lezen :”)
  Ik maak ook van alles een lijstje en soms lijkt het een beetje een neurotisch trekje.. Maar echt ik vind het verekte handig!
  Rosanne onlangs geplaatst…Win actie!My Profile

  februari 18, 2016 at 11:46 am
 • Reply Hannah

  Lijstjes, wie houdt er niet van. Dat er een boek over gemaakt is, ik zal het op mijn lijstje zetten met mijn te lezen boeks ;)

  februari 18, 2016 at 2:58 pm
 • Reply Denise

  Ik begin altijd vol enthousiasme met mijn lijstjes, maar na een paar dagen gebruik het al niet meer. Misschien is dit wel mijn oplossing haha!
  Denise onlangs geplaatst…Ik heb fibromyalgieMy Profile

  februari 18, 2016 at 3:48 pm
 • Reply Amélie Cammaert

  Ik ben ook zo een lijstjes mens! Ik maak er echt overal en voor alles en nog wat!
  Dit boek moet ik eens gaan kopen :)
  Amélie Cammaert onlangs geplaatst…1 maand geen frisdrankMy Profile

  februari 18, 2016 at 5:51 pm
 • Reply Frédérique

  Haha, ben ook een lijstjes persoon. Nooit van dit boek gehoord, maar het klinkt het geniaal!

  februari 18, 2016 at 7:43 pm
 • Reply anna

  Wat een leuk boek! Deze wil ik voor mijn verjaardag. Ik ben ook dol op het maken van lijstjes!
  anna onlangs geplaatst…BLOG ANNIVERSARY WINACTIE | MET O.A. CATRICE, KIKO EN RITUALSMy Profile

  februari 18, 2016 at 10:17 pm
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Close
  Lees vorig bericht:
  9 X Typisch Poolse gewoontes en tradities

  We zijn net terug uit Kraków, de stad in Polen waar mijn familie woont. Ik ben geboren en opgegroeid in...

  Sluiten