Books

10 X romans en thrillers die je niet mag missen!

Dagmar3Woorden die je raken, die je inspireren of die je meenemen op een reis zonder dat jij je letterlijk hoeft te verplaatsen. Het lezen van boeken vormt voor mij de ultieme manier om te ontspannen én het is een heerlijke bezigheid in mijn vrije tijd. Tijdens de zomer is er niets fijner dan opladen in het zonnetje met een verhaal dat je niet meer loslaat. Maar hoe weet je nu welke boeken échte must reads zijn? Ik raad je met veel plezier deze thrillers en romans aan die mij omver hebben geblazen, lees je mee? 

 Een huis in Frankrijk geschreven door Eva de Wit (roman)
Eva de Wit heeft het talent om je uren leesplezier en ontspanning te bieden met heerlijke verhaallijnen, de nodige dramatiek en een levendige schrijfstijl. Je krijgt er vier vriendinnen én een vakantiegevoel bij!

♧ Het meisje in de trein geschreven door Paula Hawkins (thriller)
Een fantastische pageturner waardoor ik nachten slecht heb geslapen, Paula Hawkins heeft mij volledig in haar greep door haar geweldige schrijfstijl! Ik zal nooit meer ‘gewoon’ in de trein kunnen zitten… Ik ben fan! Lees hier verder voor mijn volledige recensie. 

 Voor jou geschreven door Jojo Moyes (roman)
Huilend in de bus zitten én een bushalte te laat uitstappen? Dat is echt niks voor mij. Toch overkwam het mij toen ik de laatste bladzijdes las van Voor jou door Jojo Moyes. Haar schrijfstijl ontroerde mij tot op het bot, ik leefde intens mee met de personages en ik wil alleen maar meer Moyes lezen!

♧ Tweede leven geschreven door S.J. Watson (thriller)
SJ Watson had mij in zijn greep vanaf de eerste bladzijde, ik kon niet meer ontsnappen. Deze ijzersterke, psychologische thriller zorgde bij mij voor verwarring, kippenvel en pure angst. Lees hier verder voor mijn volledige recensie. 

♧ 100 gelukkige dagen geschreven door Fausto Brizzi (roman)
Ik ben geraakt, geïnspireerd en ontzettend dankbaar dat de auteur Fausto Brizzi zo’n ontroerend, maar toch grappig meesterwerk heeft geschreven. 100 gelukkige dagen is een echte eyeopener om het leven te vieren. Niet later, maar nu! Lees hier verder voor mijn volledige recensie. 

♧ Versplinterd geschreven door Dani Atkins (roman)
Versplinterd raakt je recht in het hart. Het is een ontroerend liefdesverhaal met een verrassend einde waardoor alle puzzelstukjes op de juiste plek vallen. Als je een onvergetelijke roman moet lezen, dan is het Versplinterd! Lees hier verder voor mijn volledige recensie.  

♧ Terug naar de kust geschreven door Saskia Noort (thriller)
Zin in een adrenalinekick? Kies dan voor Terug naar de kust, maar je bent gewaarschuwd: eenmaal begonnen met lezen ben je bijna gedwongen om door te gaan door de geweldige spanningsboog en energie waarmee Saskia Noort haar verhaal met ons deelt. Je beleeft het van dichtbij!

♧ Toen ik je zag geschreven door Isa Hoes  (roman)
Wat schrijf je over iemand die er niet meer is? Isa vroeg het zich af, maar heeft met haar boek een prachtig kunstwerk neergezet. Een portret van liefde, warmte en dit in sterke contrast met de dood. Toen ik je zag heeft mij niet meer losgelaten. Lees hier verder voor mijn volledige recensie.  

♧ De kraamhulp geschreven door Esther Verhoef (thriller)
Het boek is een absolute aanrader als je van thrillers houdt, maar bereid je voor op ongekende spanningen en rillingen. Ik wil in ieder geval nooit meer een kraamhulp! Lees hier verder voor mijn volledige recensie.  

♧ Verkikkerd geschreven door Lisette Jonkman (roman)
Een web vol geheimen, liefde voor make-up, vlinders in de buik en een avontuurlijke studententijd; het vormt dé perfecte mix voor een chicklit die smaakt naar meer. Gelukkig viel ik na het verslavende boek Verkikkerd, niet in een zwart gat, want vervolgens kon ik genieten van Verslingerd! Lees hier verder voor mijn volledige recensie. 

En heb je na deze stapel nog tijd over? Pak dan zeker de topper Masterclass Ondernemen geschreven door Annic van Wonderen erbij,  de inspiratie om lekker aan de slag te gaan giert dan vanzelf door je lijf. En hoe fijn is het om juist in de rustigere periode lekker te gaan ondernemen zodat je straks kunt vlammen? Ook Schrijven Kreng! geschreven door Lisette Jonkman raad ik je zeker aan als je zin hebt om flink te lachen (want dat doe je áltijd met Lisette – is het je al opgevallen dat ik fan ben?) en creatief bezig te zijn met de fijne en praktische tips. Natuurlijk mag Brené Brown niet ontbreken op vakantie; persoonlijke groei, bewustwording en wijze lessen die je vooruithelpen komen altijd van pas!

Deze heerlijke boeken verdienen het stuk voor stuk om gelezen te worden en kan ik je echt aanraden voor op vakantie of om lekker te lezen op de bank, op het balkon of in de tuin. Welk boek behoort tot jouw favorieten? 

Liefs Dagmar

Follow me on Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk

30 Comments

 • Reply Marion

  Ik heb “Toen ik je zag” hier liggen. Ben er net in begonnen. Ik heb het boek al veel langer liggen, maar het was me nog iets te zwaar omdat ik zelf een jaar geleden zwaar depressief was. Ik snap nu ook echt niet waarom ik toen dat boek kocht! Maar goed, nu dus eraan begonnen. Ik ben een stukje ouder dan de meeste bloggers en het begin is heel bijzonder om te lezen. Ik was 13 toen de serie begon. Het was echt zo’n hype toen! Je moest gewoon kijken! Het Meisje in de Trein wil ik nog kopen. Daar hoor ik zoveel goede verhalen over. 100 gelukkige dagen ben ik ook wel benieuwd naar.
  Marion onlangs geplaatst…The Happiness TagMy Profile

  juli 16, 2015 at 5:52 am
 • Reply Frauke

  Ik vind dit soort posts echt onwijs handig en leuk, want jij hebt een beetje dezelfde boekensmaak als ik en elk boek dat je aanraadt lees ik graag! Zo ben ik nu bezig in een ander boek van Jojo Moyes, de laatste liefdesbrief, naar aanleiding van jouw post erover en ik ben helemaal fan! Dus dit lijstje sla ik op en als mijn huidig boek op is, ga ik over op het meisje in de trein. Ben ik zo benieuwd naar! X
  Frauke onlangs geplaatst…Een warme, zomerse lookMy Profile

  juli 16, 2015 at 6:27 am
 • Reply Iris | Todayslipstick

  Een aantal hiervan heb ik al gelezen, maar je geeft weer geweldige tips! Degene die ik nog niet heb gelezen ga ik zeker lezen <3
  Liefs, Iris
  Iris | Todayslipstick onlangs geplaatst…I Love MarbleMy Profile

  juli 16, 2015 at 7:56 am
 • Reply Kelly

  Eigenlijk heb ik al best veel boeken van dit lijstje gelezen! Ik heb 100 gelukkige dagen nu bijna uit en ik zat gister in tranen op de bank zo ontroerd werd ik erdoor. Versplinterd vind ik ook heel erg mooi en het meisje in de trein!
  Kelly onlangs geplaatst…New in | Ralph Lauren ZonnebrilMy Profile

  juli 16, 2015 at 8:02 am
 • Reply beautifulday4makeup

  Wat een handige leestips!
  beautifulday4makeup onlangs geplaatst…Disney Favorites – Frozen – Fixer UpperMy Profile

  juli 16, 2015 at 8:16 am
 • Reply Tineke

  Verkikkerd wil ik sowieso nog lezen. Ik heb het artikel even opgeslagen, maar eerst heb ik nog 20(!!)boeken liggen die nog gelezen moeten worden..
  Liefs
  Tineke onlangs geplaatst…Net herfstMy Profile

  juli 16, 2015 at 8:32 am
 • Reply Joëlle

  Ik heb Toen ik je zag al gelezen (met de tranen die over mijn wangen liepen). Verkikkerd en Verslingerd vond ik fantastisch! Heb bij Verslingerd wel zitten huilen, in het vliegtuig nota bene haha! De Kraamhulp ook gelezen, geweldig boek! Heb ook net Lieve Mama uit, als je de Kraamhulp tof vind is dat ook een hele toffe! En heb op jouw aanraden Het meisje in de trein gelezen. Ook heel tof en een verrassende plottwist aan het einde!

  juli 16, 2015 at 8:36 am
 • Reply Sabrina

  Super leuke boeken weer! Ik vond alleen Het meisje in de trein zo erg tegenvallen :( Ik hoor iedereen er zo geweldig over praten maar ik wist al zo snel wie de dader was en waarom en vond het daarom totaal niet meer spannend, echt super jammer :( De rest klinkt wel erg leuk! Liefs Sabrina
  Sabrina onlangs geplaatst…PROJECT POSITIEF TAGMy Profile

  juli 16, 2015 at 9:23 am
 • Reply Kim

  Ik heb uit deze ‘serie’ alleen Toen ik je zag en Verkikkerd gelezen. Toen ik je zag vond ik prachtig, maar gek genoeg deed Verkikkerd nog veel meer met me. Zo gek, want ik huil nóóit bij boeken/films, maar bij Verkikkerd wel. Dat verbaasde me enorm, maar maakt ook dat ik ‘m iedereen zou aanraden.
  Kim onlangs geplaatst…Persoonlijke update & therapie update in éénMy Profile

  juli 16, 2015 at 10:28 am
 • Reply Nesrin

  Het meisje in de trein staat op nummer 1. Dit boek wil ik heel graag lezen (heb toch al donkere kringen onder mijn ogen ;-) ).
  Nesrin onlangs geplaatst…Turkse yoghurtsoep ( drie vrouwen, drie recepten)My Profile

  juli 16, 2015 at 10:54 am
 • Reply Anita | mindjoy

  Ik heb nog geen enkel boek van dit lijstje gelezen daarom maar meteen gesaved bij Bloglovin. Van S.J. Watson en Isa Hoes wil ik nog zeker lezen.
  Anita | mindjoy onlangs geplaatst…Sharing is caring tagMy Profile

  juli 16, 2015 at 10:58 am
 • Reply Withlovefroms

  Een huis in Frankrijk lijkt me echt een heel mooi boek! Alleen de cover al! :)

  juli 16, 2015 at 12:50 pm
 • Reply Lilian

  Ik ga zeker een boek van Jojo Moyes lezen deze zomer! Ik ben onwijs benieuwd naar haar boeken.
  Lilian onlangs geplaatst…Top 10 conventies waar ik ooit nog een keer naartoe wilMy Profile

  juli 16, 2015 at 12:59 pm
 • Reply evelien

  Ah wat een super leuk artikel! Heel handig voor de zomer, ik ben heel erg benieuwd naar de boeken van jojo moyes, ik heb een ander deel pas geleden gekocht en zit zeker in mijn tas. En het meisje in de trein lijkt me ook heel spannend. :-)

  liefs! Evelien
  evelien onlangs geplaatst…Bang om fouten te maken?My Profile

  juli 16, 2015 at 2:41 pm
 • Reply Denise

  Oeh, ik ben nu bezig in Versplinterd! Heel benieuwd hoe hij afloopt. 100 gelukkige dagen krijg ik van mijn zusje voor mijn verjaardag over 3 weken. Voor jou en Verkikkerd wil ik sowieso ook nog lezen :)
  Denise onlangs geplaatst…Hier kan ik écht niet tegen #2My Profile

  juli 16, 2015 at 3:04 pm
 • Reply Justine

  Wat een fijne boeken allemaal! Sommige ken ik wel maar heb ik nog niet gelezen. Gaan op m’n reading list!
  Justine onlangs geplaatst…Happy List – zon, vriendinnen, vakantie en meerMy Profile

  juli 16, 2015 at 3:28 pm
 • Reply Renate

  Ik word zeker geïnspireerd om weer is te gaan lezen! Ik heb nog geen één boek hiervan gelezen, maar “verkikkerd” staat nog in mijn boekenkast, dus die wil ik zeker snel gaan lezen en ik ben ook nog altijd benieuwd naar “toen ik je zag.”
  Renate onlangs geplaatst…The Body Shop Super Volume MascaraMy Profile

  juli 16, 2015 at 6:57 pm
 • Reply Manon

  Even wat aan mijn lijstje voegen hoor! Ik had een huis in frankrijk in mijn handen, maar twijfelde een beetje
  Manon onlangs geplaatst…Kneipp Morning Kiss Douche FoamMy Profile

  juli 16, 2015 at 7:11 pm
 • Reply Rianca

  Veel heb ik al gelezen, maar er staan er nog een aantal tussen die ik zeker op mijn ereader ga zetten. Ik vind het ook zo handig om jou op Twitter te volgen haha, want daar geef je ook altijd van die fijne boekentips .<3
  Rianca onlangs geplaatst…Waar ik de afgelopen tijd uithing?My Profile

  juli 16, 2015 at 8:28 pm
 • Reply Sarah

  Jojo Moyes heeft zo’n leuke schrijfstijl!
  Naar ‘Het meisje in de trein’ ben ik erg benieuwd. Heb er al zoveel over gehoord!!!
  Sarah onlangs geplaatst…What’s in my travel make-up bag?My Profile

  juli 16, 2015 at 9:36 pm
 • Reply Iris Larisa

  Heerlijke inspiratie voor mijn nieuwe Ereader! Het meisje in de trein ligt op me te wachten, ben erg benieuwd! X
  Iris Larisa onlangs geplaatst…PLOG: Holiday from hell – surgery in TurkeyMy Profile

  juli 16, 2015 at 10:39 pm
 • Reply Marlot

  Dit artikel komt echt op het perfecte moment, ben net opzoek naar nieuwe boeken om te lezen! Deze heb ik allemaal nog niet gelezen dus ik kan weer even vooruit!
  Marlot onlangs geplaatst…Doelen Voor JuliMy Profile

  juli 16, 2015 at 10:40 pm
 • Reply Nicky

  Oh, ik moet precies dringend naar de boekenwinkel! Of ik kijk even op bol.com natuurlijk. ;)
  Nicky onlangs geplaatst…Een eigen droomhuis: staalstructuur deel 1My Profile

  juli 17, 2015 at 10:57 am
 • Reply Rowan

  Ik heb hierdoor weer veel leuke boeken aan mijn leeslijstje kunnen toevoegen waar ik benieuwd naar ben! Vooral het meisje in de trein staat hoog op mijn lijstje.
  Rowan onlangs geplaatst…Workout MusicMy Profile

  juli 17, 2015 at 1:58 pm
 • Reply Simovic-Vuceljic Natasa

  Ik ga enkele recensies van deze boeken toch lezen, er staan er enkele tussen die me enorm interesseren :) Liefs! x
  Simovic-Vuceljic Natasa onlangs geplaatst…Chillen op het strand met H&M.My Profile

  juli 17, 2015 at 5:22 pm
 • Reply Evelien

  Fijn zo’n overzicht vol met goede tips! In de zomer verslind ik boeken. Het meisje in de trein heb ik op jouw aanraden gekocht. 100 gelukkige dagen ga ik ook nog aanschaffen, dat lijkt me een prachtig boek.
  Evelien onlangs geplaatst…The Lovely List #8 – zon, vakantieplannen én een baan!My Profile

  juli 17, 2015 at 5:37 pm
 • Reply Andrea

  Ik heb pas 1 boek uit dit lijstje gelezen dus ik ga deze post even saven. Fijn voor mijn vakantie in september! Thanks for sharing :)
  Andrea onlangs geplaatst…How to be a fitgirl? #14 – Nieuw doelMy Profile

  juli 18, 2015 at 9:16 pm
 • Reply Vivian

  Ik heb Voor Jou ook kort geleden uitgelezen, vond hem inderdaad prachtig! Versplinterd ook, die was vooral heel erg bijzonder.
  Vivian onlangs geplaatst…Ik heb voor mezelf gekozenMy Profile

  juli 21, 2015 at 4:33 pm
 • Reply Simone

  Ik heb ze allemaal nog niet gelezen, dus deze sla ik op. Het meisje in de trein staat sowieso al heel lang op m’n to-read-list!
  Simone onlangs geplaatst…Summer Clothes TagMy Profile

  juli 22, 2015 at 11:20 am
 • Reply Sundays brunch - Specials of the week #3 - A simple life

  […] deelt 10 romans en thrillers die je moet gelezen hebben deze zomer. Ik heb zo goed als alle romans al gelezen! Voor thrillers heb ik het wat […]

  augustus 9, 2015 at 11:01 am
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Close
  Lees vorig bericht:
  Shoplog – 9 X Zomerse items van H&M 2015

  Zomerse temperaturen vragen om een zomerse garderobe! En terwijl ik verhuisde deed ik héél veel kleding weg (ik durfde niet...

  Sluiten